'Drie fullframe-camera's van Sony in 2012'

jesse kraal 3353 0
Sony is volgens geruchten met haar belangrijkste verkooppunten in gesprek over het aanpassen van de marketingstrategie. Dit omdat er voor volgend jaar mogelijk drie fullframe-camera's op de planning staan.

Sony's vorige fullframe-modellen, de A900 en A850, sloegen niet erg aan door een gebrek aan vertrouwen van professionele gebruikers. Met de belangrijke dealers van het merk worden gesprekken gevoerd om de Sony-modellen te pushen, zo meldden een aantal van deze dealers zelf aan sonyalpharumors.com.

Met de SLT-A77 en de NEX-7 wil Sony vermoedelijk een stevige plaats veroveren in het hogere segment. Met de nieuwe fullframe-camera's kan die strategie vervolgens worden doorgezet.

Eerder kwam Sonyalpharumors al met geruchten over de nieuwe fullframe-camera's. Zo zouden er twee modellen komen met een halfdoorzichtige spiegel, de techniek die we kennen uit de SLT-lijn van Sony. Mogelijk krijgt een van die modellen een relatief lage resolutie, zodat deze betere iso-prestaties kan bieden, en krijgt de andere camera een hoge resolutie. Deze strategie zien we terug bij de high-end camera's van Nikon.

Over het derde model is nog niets bekend, mogelijk wordt dit een lager gepositioneerde camera, in de klasse van de Nikon D700 en Canon 5D mark II. Sony's huidige fullframe A900 blijft voorlopig nog te koop, terwijl de A850 uit productie is genomen. De eerste nieuwe fullframe-modellen van Sony kunnen we vermoedelijk over zes tot negen maanden verwachten.

Sony ff

afbeelding van jesse kraal

JesseKraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen vanJesse