Canon valt in de prijzen bij TIPA-awards

Redactie DIGIFO... 1268 0
Canon heeft vier Best Product onderscheidingen ontvangen van de Technical Image Press Association (TIPA)

De EOS-1D Mark III ontving de Best D-SLR Professional onderscheiding, de Canon EF 16-35mm f/2.8L II USM werd aangemerkt als Best Professional Lens, de SELPHY ES1 kreeg de Best Small Format Photo Printer prijs en de All-In-One PIXMA MP810 werd onderscheiden als de Best Multifunction Photo Printer.

Best D-SLR Professional in Europa 2007: EOS-1D Mark III
De EOS-1D Mark III werd door de TIPA jury geroemd om de hoge snelheid waarmee professionele foto’s worden gemaakt. “Dit is een indrukwekkende D-SLR die met 10 beelden per seconde de volledige resolutie van 10 MP vastlegt“, zegt het juryrapport. De twee DIGIC III processoren geven de camera de indrukwekkende snelheid en resolutie en brengen voor het eerst 14-bits beeldverwerking binnen de EOS wereld. Het juryrapport vervolgt: “de camera biedt ook een 19-punts autofocussysteem, een weerbestendige body, een drievoudig reinigingssysteem voor de beeldsensor, een permanente Live View mode plus een compleet assortiment door de gebruiker te definiëren functies. Dit alles zorgt voor meer controle en verbeterde creatieve mogelijkheden voor de beroepsfotograaf, waardoor de Canon EOS-1D Mark III het ideale gereedschap is voor professionele sport-, actie- en natuurfotografie.”

Best Professional Lens in Europa 2007: Canon EF 16-35mm f/2.8L II USM
De EF 16-35mm f/2.8L II USM heeft alles om de ultra groothoekzoom voor professionals te worden, vindt Canon. “De nieuwe Canon EF 16-35mm f/2.8L II USM is opnieuw ontworpen om de professionele gebruiker hogere contrastniveaus en verbeterde beeldregistratie te bieden”, zegt het TIPA juryrapport. “Om van rand tot rand scherpte en contrast te garanderen, bevat dit weerbestendige objectief drie typen asferische lenselementen (gepolijst, verveelvoudigd en vervaardigd van glas). Tot slot zorgt de bijna cirkelvormige lensopening voor een superieure registratie van de vlakken rondom om het scherpstelpunt.”

Best Small Format Photo Printer in Europa 2007: Canon SELPHY ES1
De TIPA jury roemt de printkwaliteit van de innovatieve SELPHY ES1 als beste in deze klasse. “De Canon SELPHY ES1 heeft een nieuwe All-in-One cassette met inkt en printmateriaal en de 1-toets bediening zorgt voor extra gebruiksvriendelijkheid. Dit handige systeem verkleint de kans op mislukte prints omdat het papier niet wordt blootgesteld aan stof. De SELPHY ES1 is uitgerust met Canons DIGIC II beeldprocessor. Deze processor is gebaseerd op dezelfde technologie die Canon in professionele digitale SLR camera gebruikt en zorgt voor bijna direct starten en printen. Een nieuwe printkop controller stelt de SELPHY ES1 in staat de toonaangevende printresolutie van 300 x 600 dpi onder dye-sublimatie printers te produceren.”

Best Multifunction Photo Printer: Canon PIXMA MP810
De veelzijdige PIXMA MP810 Photo All-In-One ontving de beste recensies voor kwaliteit, snelheid en bedieningsgemak. “De Canon PIXMA MP810 Photo All-In-One biedt consumenten een veelzijdig apparaat dat 4.800 dpi kleurenscans maakt en met fotolabkwaliteit een 4”x 6” fotoprint zonder witrand produceert in circa 21 seconden”, zegt het TIPA juryrapport. “De MP810 is ook gebruiksvriendelijk. Vergeleken met modellen van de concurrentie heeft Canon heeft het aantal knoppen met de helft gereduceerd”.

TIPA
TIPA bestaat uit vakredacteuren van de grootste familie onafhankelijke foto- en printtijdschriften in Europa. Het is een non-profit organisatie die geen banden heeft met producenten. TIPA vertegenwoordigt in 12 Europese landen 31 tijdschriften met een totale oplage van 8 miljoen exemplaren.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

RedactieDIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie