Concept: filmverpakking is ook pinhole-camera

jesse kraal 2740 0
Ontwerper Linna Xu won een Adobe Design Achievements Award met haar ontwerp voor een verpakking van 120-spoelfilm voor Ilford. Deze is naast verpakking namelijk ook een pinhole-camera met de looks van een oude twee-oogreflex.

Met haar verpakking valt ze terug op de historie van Ilford. Als een van de oudste filmfabrikanten ter wereld en voormalig fabrikant van camera's ontbreekt het Ilford daar niet aan. Linna Xu heeft zich, zo zegt ze op haar website, laten inspireren door camera's uit de negentiende eeuw. Haar ontwerp lijkt meer weg te hebben van camera's als de Voigtländer Briljant en de Lubitel uit begin en halverwege de twintigste eeuw, maar dat mag de pret niet drukken.

De kartonnen pinhole-camera is herbruikbaar en moet mensen enthousiast maken met film te schieten, zonder dat ze daarvoor direct een dure middenformaatcamera aan moeten schaffen.

Naast de verpakking van de film heeft Linna Xu ook de lipjes die de film strak houden als deze onbelicht of juist belicht is, een make-over gegeven. Plannen van Ilford om de verpakking in productie te nemen zijn er, zo ver als bekend, niet.

pinhole 1

pinhole 2

pinhole 3

Foto's © Linna Xu

afbeelding van jesse kraal

JesseKraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen vanJesse