Stuur je mooiste dierenfoto in en maak kans op prachtige prijzen bij Fotografille

Christel de Wolff 9783 0
De Tilburgse Evelien Oerlemans gaat met haar website Fotografille in tegen fotografie als mannenberoep. Op haar website deelt ze van alles; van fototips tot tutorials en inspirerende eigen werken. Ook worden er regelmatig fotowedstrijden gehouden: de veertiende editie is nu open voor deelname en heeft als thema Dieren!

Over Evelien Oerlemans en over Fotografille

Van kleins af aan was Evelien altijd al bezig geweest met knippen, plakken, tekenen, verven en andere creabea-bezigheden. Geen wonder dus dat ze al snel wist dat ze een creatief beroep wilde uitoefenen. Na een studie grafisch ontwerp ging ze aan de slag bij een reclamebureau. Maar na een tijdje ging het kriebelen en pakte ze het fotograferen weer op. Eerst als hobby en inmiddels is het deels als beroep. Over haar website zegt ze: 'Fotografie was vroeger echt een mannenberoep. Het was technisch en de apparatuur was zwaar. Sinds de komst van de digitale camera zijn er steeds meer vrouwelijke fotografen. Toen ik in 2010 op zoek was naar leuke blogs over de creatieve kant van fotografie kreeg ik er geen gevonden. Daarom begon ik www.fotografille.nl! In eerste instantie plaatste ik hier iedere week een foto uit mijn 52 weken zelfportret project. Een project dat ik starte om mijn eigen vaardigheden te verbeteren en creativiteit te stimuleren. Maar na alle enthousiaste reacties ging ik ook andere artikelen schrijven. Van fototips tot beeldbewerking tutorials en van inspiratie tot reviews. En dat doe ik nu al 9,5 jaar. Op Fotografille wil ik op een laagdrempelige manier enthousiaste fotografen helpen en inspireren. Ik hoop dat ze na het lezen van mijn artikelen zin hebben om de tips in de praktijk te brengen en steeds een stukje beter worden. Ook organiseer ik 1 à 2x per jaar een fotowedstrijd waar honderden fotografieliefhebbers aan deelnemen. In 2011 organiseerde ik deze voor het eerst en inmiddels is de veertiende editie in volle gang!'

Over de fotowedstrijd met als thema Dieren

De nieuwste fotowedstrijd heeft als thema 'Dieren'. Waarom? Omdat foto's van dieren Evelien altijd blij maken. En waarschijnlijk niet alleen haar, maar ook vele anderen. Vrolijkheid is iets wat we in deze tijd wel kunnen gebruiken, dus die keuze was snel gemaakt, volgens Evelien.. Daarnaast is het een thema waarmee je nog steeds makkelijk aan de slag kunt, ook nu we veelal thuis moeten blijven. Van je huisdier tot kleine insecten in de tuin. En van vogels, eekhoorns en vossen in parken en bossen bij je in de buurt tot creatieve opties zoals knuffeldieren.

Meedoen?

Ja natuurlijk wil jij ook meedoen! Klik hier om naar de speciale wedstrijdpagina te gaan. Hier vind je niet alleen informatie over de wedstrijd, maar ook alle mooie prijzen. Er zijn maar liefst 10 prachtige prijzen te winnen met een gezamenlijke waarde van ruim € 2.200,-! De prijzen zijn verdeeld in juryprijzen en publieksprijzen. De juryprijzen worden uitgereikt aan de mooiste, origineelst, creatiefste of grappigste foto's binnen het thema, gekozen door mij als organisator in samenspraak met de sponsoren. De publieksprijzen daarentegen kunnen gewonnen worden door stemmen te verzamelen. In de week van 31 mei tot 7 juni kan er gestemd worden op alle inzendingen. De vijf foto's met de meeste stemmen winnen deze prachtige prijzen. Klik hier om meteen alle prachtige prijzen te zien.

Exposure in DIGIFOTO magazine

Eén van de mooie prijzen die deze editie te winnen vallen, is niet in waarde uit te drukken. Je krijgt als winnaar van de tweede juryprijs namelijk een publicatie in een editie van DIGIFOTO Magazine! Een prachtig prijs waar mening fotograaf jaloers op zal zijn! Evelien zegt over deze prijs: 'Toen ik begon met fotograferen heb ik maandelijks heel wat magazines versleten. Ze geven je inspiratie, staan boordevol handige tips en brengen je op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Ook fijn... je kunt ze lekker lezen terwijl je in het zonnetje zit en alle kennis in je opnemen. Wist je dat DIGIFOTO magazine ook een groot online platform heeft? Zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen.'

Let op: Uiteraard zijn jouw prachtige foto's altijd welkom in onze gallery, maar wil je meedingen naar de mooie prijzen in de fotowedstrijd, dan upload je je foto's bij www.fotografille.nl!

Spelregels

  • Alleen foto’s met een duidelijke link naar het thema mogen deelnemen. Om ervoor te zorgen dat er geen ongepaste inzendingen op deze pagina komen te staan zijn foto’s pas zichtbaar na goedkeuring van mij. Dit zal maximaal 24 uur duren.
  • Er mag maar 1 foto per persoon ingezonden worden.
  • De foto moeten zelf gemaakt zijn, het maakt niet uit met wat voor telefoon/camera dat is gedaan.
  • Gebruik van Photoshop (of andere beeldbewerking programma’s) om je foto te retoucheren mag, fotomanipulaties worden niet geaccepteerd.
  • In de periode van 31 mei t/m 7 juni 2020 (tot 20.00 uur!) kan er gestemd worden op alle inzendingen. Deze mensen maken kans op de publieksprijzen. Je mag maximaal 1x stemmen per persoon.
  • Op 8 juni 2020 worden de winnaars bekend gemaakt op Fotografille.nl.
  • De winnende foto’s van de juryprijzen worden gekozen door Fotografille en de sponsoren.
  • Over de winnende foto’s kan niet worden gecorrespondeerd.
  • Ook als je in België woont mag je natuurlijk gewoon deelnemen!
  • Als je en foto instuurt ga je ermee akkoord dat je een aantal keer een mail over de Fotografille fotowedstrijden zult ontvangen. In deze e-mails staat informatie over de inzending en de stemronde.
afbeelding van Christel de Wolff

Christelde Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanChristel