Fotowedstrijd: Sportfotografie

Fotowedstrijd: Sportfotografie

Jesse Kraal 44804
De sportzomer van 2013 is bescheiden. In juli staat de Tour de France op het programma, maar de Olympische Spelen en de grote internationale voetbaltoernooien laten nog even op zich wachten. Om deze zomer toch van fraaie sportplaten te kunnen genieten sturen we jullie op pad!

Of je nou de plaatselijke curlingvereniging fotografeert, of een bezoekje brengt aan de Grote Prijs van Hongarije, foto's van alle sporten zijn welkom. Verras ons met spectaculaire actiefoto's. Juichende winnaars, huilende verliezers of andere indrukwekkende sportmomenten. Voor de winnaars hebben we uiteraard weer mooie prijzen in petto.

Inzenden kan tot en met zondag 15 september 2013. Maximaal twee inzendingen per persoon!

Hoofdprijs: Vanguard Alta Pro 263AGH t.w.v. 299 euro

De Vanguard Alta Pro 263AGH-kit bestaat uit een stevig Alta Pro-aluminiumstatief en de flexibele GH-100 pistoolgreep. De middenzuil is verstelbaar in een hoek van 0 tot 130 graden waardoor macro-fotografie en opnames uit creatieve hoeken een fluitje van een cent worden. Met het Instant Swivel Stop-n-Lock (ISSL)-systeem herpositioneer je de middenzuil met een simpele beweging in een paar seconden. Met een maximale werkhoogte van 174 cm kun je overal uit de voeten en de draagkracht van 6kg laat je ook je forse teleobjectieven probleemloos gebruiken. Handig is de pistoolgreep die je 360 graden kunt draaien en beschikt over een Friction Control System.

Vanguard Alta

Tweede prijs: Vanguard The Heralder 38 t.w.v. 199 euro

Grote kans dat vrijwel je hele collectie aan camera's en objectieven in deze schoudertas past, want dit is het grootste model uit de Heralder-serie. Met binnenmaat van 38 x 16 x 28 cm kun je er heel wat in kwijt. Met tussenschotten deel je de schoudertas naar wens in. Met één ritsbeweging open je de Heralder 38 en heb je direct toegang tot je apparatuur. Ook je statief kan mee, dankzij een ingebouwde statief-sling. Wil je zonder je camera op pad? Dan kun je de binnentas uitnemen en is de Heralder inzetbaar als een alledaagse messengerbag.

Vanguard Heralder

Derde prijs: Vanguard Vojo 25GR t.w.v. 140 euro

Win je de derde prijs, dan vervoer je voortaan je camera in stijl in deze Vanguard Vojo-tas. Ook je tablet kan mee in het gewatteerde compartiment. De Vojo 25GR is gemaakt van zacht materiaal in canvas-stijl met lederen accenten. Een ritssluiting bovenop zorgt voor snelle toegang tot je camera. Het binnencompartiment is uitneembaar, je kunt de Vojo dus ook gebruiken als alledaagse schoudertas.

Vanguard Vojo

Met dank aan Vanguard voor het beschikbaar stellen van de prijzen.

Gouden Camera

Win je de hoofdprijs? Dan ben je niet alleen de gelukkige winnaar van een prachtige fotoreis maar sleep je ook een nominatie voor de Gouden Camera in de wacht. We nodigen je uit bij ons op de redactie, waar je de prijs in ontvangst neemt en we jou interviewen over je winnende foto. Dat verhaal publiceren we in de volgende editie. Aan het einde van het jaar nemen alle hoofdprijswinnaars het tegen elkaar op in de strijd om de Gouden Camera.

Zo doe je mee met de wedstrijd

Stap 1 - Registreren
Om mee te doen heb je een (gratis) account nodig op onze website. Registreren doe je door op deze link te klikken.

Stap 2 - Uploaden
Foto's uploaden kan via je eigen profiel, door op je naam te klikken en links op de 'voeg een foto toe'-knop te klikken. Of klik op de homepage in het Lezersgallery-blok op 'uploaden'.

Stap 3 - Foto toevoegen aan wedstrijd
Tijdens het uploaden van je foto kies je voor welke wedstrijd je deze in wilt zenden via de competitie-instellingen. Selecteer de gewenste wedstrijd om je foto toe te voegen. Alle foto's die je upload komen ook terecht in de Lezersgallery en zijn voor iedereen zichtbaar. Het is ook mogelijk om een eerder geuploade foto in te dienen voor de wedstrijd. Dat doe je door bij de betreffende foto 'bewerken' te kiezen en deze via competitie-instellingen toe te voegen aan de wedstrijd naar keuze.

Inzendingen bekijken
Alle inzendingen zijn direct te bekijken in de wedstrijdgallery.

Wedstrijdvoorwaarden

 • De rechten van de ingezonden foto’s blijven te allen tijde bij de fotograaf.
 • Maximaal twee inzendingen per persoon.
 • Alleen eigen werk is toegestaan. De deelnemer bezit dus alle rechten over de foto. Clipboard Publishing (uitgever van DIGIFOTO Pro – hierna te noemen DIGIFOTO Pro / DFPro) is niet aansprakelijk als na plaatsing van de foto op de website alsnog blijkt dat de inzender niet over alle rechten op het ingezonden werk beschikt.
 • De inzender vrijwaart DIGIFOTO Pro / DFPro van alle claims van derden met betrekking tot het ingezonden werk.
 • Een hoge resolutie afbeelding zal door de inzender op verzoek van de jury ter beschikking worden gesteld.
 • Deelnemers aan deze wedstrijd geven DIGIFOTO Pro / DFPro het recht ingezonden foto's in het kader van de wedstrijd te publiceren in DIGIFOTO Pro magazine en/of op www.digifotopro.nl dan wel op de Facebook-pagina van DIGIFOTO Pro.
 • Medewerkers van DIGIFOTO Pro / Clipboard Publishing zijn uitgesloten van deelname aan deze wedstrijd.
 • Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.
 • Prijzen zijn niet inwisselbaar voor geld of andere producten.
 • Alleen inzendingen ingestuurd via het uploadsysteem worden geaccepteerd.
 • Inzenden is mogelijk tot en met 15 september 2013.
afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van Marco M

Wat jammer dat deze wedstrijd georganiseerd wordt rond een tijdstip dat de meeste sporten stil liggen door de vakantieperiode.
Veel club gerelateerde sporten gaan pas eind augustus, begin september weer van start. Heb je 2-3 weken om wat te maken, als het weer een beetje meewerkt ;o)

afbeelding van Mark Otten

Deze fot heb ik genomen op Zwarte Cross tijdens een Spring show. Na vele foto's te hebben genomen was dit 1 van de mooiere foto's.

afbeelding van Anonymous

wanneer word de uitslag bekend ?

afbeelding van Fred S

Dat is altijd de vraag bij DP ;o)
Het is inderdaad jammer dat daar vooraf geen datum van bekend gemaakt wordt. Waarschijnlijk houden ze rekening met veel inzendingen, dus zijn ze er voorzichtig mee.

afbeelding van Julian

De uitslag komt er spoedig aan, bedankt voor jullie geduld!

afbeelding van Anonymous

inmiddels 2 weken verder........

afbeelding van Benjamin van der Spek

Was er al een uitslag? En zo ja, waar kan ik die vinden?

afbeelding van Julian