Stuur je macro beelden in!

Fotowedstrijd: Macro 2019

Christel de Wolff 7005
Macrofotografie is zeer populair en niet voor niets! Vaak zie je in macrofoto's een wereld die er wel is, maar waar wij mensen makkelijk overheen kijken. Een macrofoto van een inscect brengt je direct in de insectenwereld en geeft je een heel nieuw perspectief op de wereld om je heen. We weten dat er onder jullie heel veel goede macrofotografen zitten, dus we zijn voorbereid op een invasie van beelden én een moeilijk selectieproces. Dus duik de tuin, plantenkas of je herbarium in en verras ons met je mooie beelden. Succes!

Duik de tuin, plantenkas of je herbarium in en stuur jouw beste macro foto’s in!

Inzenden kan tot en met 30 mei 2019

We zien jullie aanmeldingen met veel interesse tegemoet. Doe je best! Alle inzendingen zijn direct te bekijken in de wedstrijdgallery.

Let op: Maximaal twee inzendingen per persoon

Eerste prijs

Irix 'Dragonfly' 150mm f/2.8 1:1 Macro
Ter waarde van € 599,-

Onder de stoere naam 'Dragonfly' onthulde Irix dit jaar hun 150mm f/2.8 full frame macro objectief. Een middelgrote telelens-prime die geschikt is voor close-upfotografie, met een levensgrote 1:1 maximale vergroting en een minimale focusafstand van 34 cm. De naam 'Dragonfly' zelf slaat op de constructie van het objectief, deze is namelijk weather-sealed wat perfect uit komt wanneer je deze in de natuur wilt gaan gebruiken. De constructie zorgt er namelijk voor dat je ten alle tijden beschermt bent tegen stof en vocht. Het objectief is voorzien van 12 elementen en negen groepen, en bevat tevens een 'Neutrino-coating', die zorgt voor het tegengaan van lensflare en ghosting. Een betere contrast- en kleurnauwkeurigheid is het resultaat, vooral met bijvoorbeeld fotograferen tegen de zon in. Irix geeft aan hierin een exclusieve innovatie te bezitten. Iets om over na te denken wanneer je bijvoorbeeld veel werkt met 'back-light portraits'.
irix dragonfly macro objectief prijs disnet

Met dank aan Disnet voor het beschikbaar stellen van deze prijs.

Tweede Prijs

Godox Witstro AD200 flitser
Ter waarde van € 399,-

De Godox Witstro AD200 is een portable flitser met een hoge lichtopbrengst van 200 Watt en een stabiele kleurtemperatuur van 5600K over het hele vermogensbereik.  De twee verschillende flitskoppen en de hoge capaciteit professionele lithium-ion accu bieden je alle mogelijkheden voor het creëren van een breed scala aan lichteffecten. Het ingebouwde Godox 2.4G Wireless X System biedt volledige ondersteuning van TTL-functies. De AD200 pocketflitser maakt het voor jou een stuk eenvoudiger om de perfecte opname te maken. Je kunt eenvoudig de correcte flitsbelichting verkrijgen, zelfs in de meest complexe en veranderende lichtomstandigheden. Optische en 2.4Ghz draadloze mogelijkheden zorgen voor een naadloze integratie in een compleet flitssysteem. Het ingebouwde Godox 2.4G Wireless X System maakt het mogelijk om de flitser aan te sturen door middel van de X1-serie triggers voor onder ander Canon, Nikon en Sony.


godox flitser prijs disnet

Met dank aan Disnet voor het beschikbaar stellen van deze prijs.

Derde prijs

WANDRD PRVKE 21-Liter + Camera Cube Small
Ter waarde van € 228,95

De WANDRD PRVKE 21-Liter brengt draagcomfort, duurzaamheid, stijl en design samen in één rugzak. De fototas is gemaakt van waterdicht dekzeil en dik nylon. Ook de ritssluitingen zijn waterbestendig uitgevoerd, zodat je je gear met een gerust hart kunt opbergen, ook in een hoosbui. De apart verkrijgbare Camera Cube is een uitneembaar cameracompartiment met vrij in te delen verdelers. Aan de zijkant bevindt zich een vak waarmee je direct toegang hebt tot de Camera Cube. Daarnaast beschikt de rugzak over een sleeve voor laptops en tablets tot 15" en heeft hij speciale vakken voor je paspoort, smartphone, sleutels en accessoires zoals batterijen en geheugenkaartjes.  De magnetische handvatten maken het dragen makkelijk en comfortabel en bieden tevens de mogelijkheid om je jas eronder te binden. Je waterfles of reisstatief berg je eenvoudig op in een uittrekbaar vak aan de zijkant. Lensdoppen verlies je nooit meer door ze vast te zetten achter de elastische band bevestigd op de schouderriem. Kortom, het ontwerp van de fototas is ideaal voor de fotograaf op pad.
wandrd tas disnet

Met dank aan Disnet voor het beschikbaar stellen van deze prijs.

Inspiratie

Inspiratie nodig? Kijk dan hier.

Zo doe je mee met de wedstrijd:

 • Stap 1 - Registreren
  Om mee te doen heb je een (gratis) account nodig op onze website. Registreren doe je door op deze link te klikken.
 • Stap 2 - Uploaden
  Foto's uploaden kan via je eigen profiel, door op je naam te klikken en links op de 'voeg een foto toe'-knop te klikken. Of klik op de homepage in het Lezersgallery-blok op 'uploaden'.
 • Stap 3 - Foto toevoegen aan wedstrijd
  Tijdens het uploaden van je foto kies je voor welke wedstrijd je deze in wilt zenden via de competitie-instellingen. Selecteer de gewenste wedstrijd om je foto toe te voegen. Alle foto's die je upload komen ook terecht in de Lezersgallery en zijn voor iedereen zichtbaar. Het is ook mogelijk om een eerder geuploade foto in te dienen voor de wedstrijd. Dat doe je door bij de betreffende foto 'bewerken' te kiezen en deze via competitie-instellingen toe te voegen aan de wedstrijd naar keuze.

Wedstrijdvoorwaarden

 • De rechten van de ingezonden foto's blijven te allen tijde bij de fotograaf.
 • Maximaal twee inzendingen per persoon.
 • Alleen eigen werk is toegestaan. De deelnemer bezit dus alle rechten over de foto. Clipboard Media (uitgever van DIGIFOTO Pro) is niet aansprakelijk als na plaatsing van de foto op de website alsnog blijkt dat de inzender niet over alle rechten op het ingezonden werk beschikt.
 • De inzender vrijwaart DIGIFOTO Pro van alle claims van derden met betrekking tot het ingezonden werk.
 • Een hoge resolutie afbeelding zal door de inzender op verzoek van de jury ter beschikking worden gesteld.
 • Clipboard Publishing heeft het recht om de foto’s ingezonden voor de fotowedstrijd te gebruiken voor promotionele doeleinden.
 • Deelnemers aan deze wedstrijd geven DIGIFOTO Pro het recht ingezonden foto's in het kader van de wedstrijd te publiceren in DIGIFOTO Pro magazine en/of op de website en sociale media van DIGIFOTO Pro.
 • Bestanden moeten kleiner zijn dan 8 MB.
 • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
 • Medewerkers van DIGIFOTO Pro / Clipboard Publishing zijn uitgesloten van deelname aan deze wedstrijd.
 • Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.
 • Prijzen zijn niet inwisselbaar voor geld of andere producten.
 • Alleen inzendingen ingestuurd via het uploadsysteem worden geaccepteerd.
 • Inzenden is mogelijk tot en met 30 mei 2019 23:59 uur.
afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel