Fotowedstrijd: Licht & Landschap

Fotowedstrijd: Licht & Landschap

Redactie DIGIFOTO Pro 27785
Nieuw-Zeeland staat bekend om de schitterende natuur en de fabelachtige landschappen. Niet voor niets zijn films als de Lord of the Rings-trilogie en The Chronicles of Narnia er grotendeels opgenomen. Met 'gewoon een mooi landschap' win je deze wedstrijd niet. Doe je uiterste best en wacht het mooiste licht af. Weet jij de mooiste combinatie van licht en landschap te maken, dan sturen we jou twee weken naar Nieuw-Zeeland voor een fotoreportage!

Update 13 augustus: De winnaars zijn bekend! Klik hier voor de uitslag.

Natuurlijk, je hebt altijd licht nodig om een landschap te fotograferen. Toch zetten we het woord 'licht' niet voor niks in de titel. We zijn namelijk opzoek naar bijzonder licht. Licht dat het verschil maakt tussen een nette en een fantastische landschapsfoto. Licht dat op de een of andere manier de kers op de slagroomtaart is. En omdat we een slagroomtaart wat karig vinden, sturen we de winnaar gewoon twee weken naar Nieuw-Zeeland! Met een fraaie camera en statief als respectievelijk tweede en derde prijs, is zelfs naast de hoofdprijs grijpen geen straf. 

Inzenden kan tot en met zondag 28 juli 2013 tot precies 23:59.59.

Let goed op: maximaal twee inzendingen! Stuur je meer foto's in, dat leidt dat onherroepelijk tot diskwalificatie!

Hoofdprijs: Twee weken fotograferen in Nieuw-Zeeland met TravelEssence t.w.v. 5000 euro

Jij gaat dit fotografische paradijs vastleggen tijdens een rondreis waarin je prachtige locaties bezoekt en diverse spectaculaire activiteiten onderneemt. De reis is inclusief vluchten, huurauto, accommodatie op unieke locaties en de reisperiode plan je zelf, in overleg met TravelEssence. De foto's die je maakt in Nieuw-Zeeland publiceren we samen met jouw verhaal in DIGIFOTO Pro en je stelt jouw foto's beschikbaar aan TravelEssence voor gebruik in folders en op de website van de reisorganisatie.

Meer informatie: www.travelessence.nl

Nieuw Zeeland

Hoogtepunten

Tijdens deze tweeweekse reportagereis bezoek je diverse spectaculaire gebieden en neem je deel aan activiteiten. We zetten de hoogtepunten op een rij:

 • Doubtful Sound Overnight Trip - Hoge bergen bedekt met regenwoud rijzen op uit de mist, honderden watervallen storten langs rotswanden naar beneden in het fjord. De Doubtful Sound wordt niet voor niks een wereldwonder genoemd. Jij maakt een boottocht met overnachting in dit prachtige gebied.
 • Helikopterexcursie - Met een helikopter vlieg je naar het Mt Aspiring National Park. Tijdens deze excursie krijg je door gletsjers uitgesleten bergen, diepe canyons, ongerept regenwoud en ijskoude gletsjerrivieren te zien.
 • Gletsjertocht - De Frans Josef Glacier wordt beschouwd als het juweel van de gletsjers aan de westkust van Nieuw-Zeeland. Je onderneemt hier een spectaculaire gletsjertocht.
 • Walvisobservatie - Kaikoura's potvissen zijn de grootste tandwalvissen ter wereld en tevens 's werelds grootste vleeseters. Hun tanden kunnen meer dan een kilo wegen en tot 20 cm lang worden. De kans is groot dat jij ze te zien krijgt tijdens een observatievaart in een catamaran.

travel essence

Details 

De hoofdprijs bestaat uit een tweeweekse reis naar Nieuw-Zeeland voor één persoon. Inclusief vluchten, huurauto en accommodatie (overige kosten voor eigen rekening). Flexibele reisdatum, vertrek in overleg met TravelEssence (1 december t/m 20 januari uitgesloten). Wil je langer dan twee weken in Nieuw-Zeeland, of samen met iemand anders het eiland verkennen? In overleg met TravelEssence is veel mogelijk. De accommodatie en huurauto kunnen gedeeld worden met je eventuele reisgenoot, de extra kosten voor de vlucht en activiteiten van je medereiziger zijn voor eigen rekening.

Travel Essence

TravelEssence 

Wanneer je een reis maakt naar de andere kant van de wereld, dan wil je er verzekerd van zijn dat je er alles uithaalt wat erin zit. Bij TravelEssence ben je aan het goede adres. De reisorganisatie reist jaarlijks af naar Nieuw-Zeeland en Australië op zoek naar de leukste accommodaties en unieke activiteiten. TravelEssence laat je kennismaken met de gastvrije bewoners van beide landen. Die vind je niet op campgrounds of in motels, maar juist bij kleinschalige accommodaties, zoals Bed & Breakfasts, cottages of boerderijen. Je krijgt daar ook de kans om een kijkje te nemen in het dagelijks leven van de hosts. Bij TravelEssence kun je terecht voor een persoonlijk reisadvies op maat. De organisatie met twintig jaar ervaring doet er alles aan om jou een onvergetelijke reis te bezorgen.

Tweede Prijs: Sigma DP1 Merill t.w.v. 999 euro

Met deze Sigma DP1 Merill schiet je haarscherpe beelden dankzij de Foveon-sensor. Drie lagen van elk 15,3 megapixels zorgen voor foto's die een stuk scherper en gedetailleerder uit de camera komen dan bij conventionele sensoren. Iedere laag is gevoelig voor één van de drie primaire kleuren, wat ook nog eens bijzonder natuurgetrouwe kleurweergave oplevert. Deze DP1 Merill is voorzien van een haarscherp 19mm-objectief f/2.8-objectief, omgerekend naar kleinbeeld komt de beeldhoek overeen met 28mm.

Info: www.sigmabenelux.com

 

Derde Prijs: 3 Legged Thing Adrian Evolution 2 met AirHed1 Blue t.w.v. 329 euro

Met zijn compacte afmetingen en geringe gewicht van 1345 gram is Adrian een perfect reisstatief. Omdat Adrian poten vijf secties heeft, kunnen deze extra compact worden ingeklapt. Zijn draagvermogen is maar liefst 8 kg. Adrian heeft bovendien een uitneembare monopod en wordt geleverd met een zeer luxe draagtas. Het AirHed 1 balhoofd maakt de set compleet.

Gouden Camera

Win je de hoofdprijs? Dan ben je niet alleen de gelukkige winnaar van een prachtige fotoreis maar sleep je ook een nominatie voor de Gouden Camera in de wacht. We nodigen je uit bij ons op de redactie, waar je de prijs in ontvangst neemt en we jou interviewen over je winnende foto. Dat verhaal publiceren we in de volgende editie. Aan het einde van het jaar nemen alle hoofdprijswinnaars het tegen elkaar op in de strijd om de Gouden Camera.

Zo doe je mee met de wedstrijd

Stap 1 - Registreren
Om mee te doen heb je een (gratis) account nodig op onze website. Registreren doe je door op deze link te klikken.

Stap 2 - Uploaden
Foto's uploaden kan via je eigen profiel, door op je naam te klikken en links op de 'voeg een foto toe'-knop te klikken. Of klik op de homepage in het Lezersgallery-blok op 'uploaden'.

Stap 3 - Foto toevoegen aan wedstrijd
Tijdens het uploaden van je foto kies je voor welke wedstrijd je deze in wilt zenden via de competitie-instellingen. Selecteer de gewenste wedstrijd om je foto toe te voegen. Alle foto's die je upload komen ook terecht in de Lezersgallery en zijn voor iedereen zichtbaar. Het is ook mogelijk om een eerder geuploade foto in te dienen voor de wedstrijd. Dat doe je door bij de betreffende foto 'bewerken' te kiezen en deze via competitie-instellingen toe te voegen aan de wedstrijd naar keuze.

Inzendingen bekijken
Alle inzendingen zijn direct te bekijken in de wedstrijdgallery.

Wedstrijdvoorwaarden

 • De rechten van de ingezonden foto’s blijven te allen tijde bij de fotograaf.
 • Maximaal twee inzendingen per persoon.
 • Alleen eigen werk is toegestaan. De deelnemer bezit dus alle rechten over de foto. Clipboard Publishing (uitgever van DIGIFOTO Pro – hierna te noemen DIGIFOTO Pro / DFPro) is niet aansprakelijk als na plaatsing van de foto op de website alsnog blijkt dat de inzender niet over alle rechten op het ingezonden werk beschikt.
 • De inzender vrijwaart DIGIFOTO Pro / DFPro van alle claims van derden met betrekking tot het ingezonden werk.
 • Een hoge resolutie afbeelding zal door de inzender op verzoek van de jury ter beschikking worden gesteld.
 • Deelnemers aan deze wedstrijd geven DIGIFOTO Pro / DFPro het recht ingezonden foto's in het kader van de wedstrijd te publiceren in DIGIFOTO Pro magazine en/of op www.digifotopro.nl dan wel op de Facebook-pagina van DIGIFOTO Pro.
 • Medewerkers van DIGIFOTO Pro / Clipboard Publishing zijn uitgesloten van deelname aan deze wedstrijd.
 • Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.
 • Prijzen zijn niet inwisselbaar voor geld of andere producten.
 • Alleen inzendingen ingestuurd via het uploadsysteem worden geaccepteerd.
 • Inzenden is mogelijk tot en met 28 juli 2013.

Met dank aan TravelEssence, Sigma Benelux en Degreef & Partner voor het beschikbaar stellen van de prijzen.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie

afbeelding van roelj

Wauw! De wedstrijd Pure Portretfotografie was al geweldig in thema en prijs. Met veel plezier de inzendingen bekeken. Maar dit is helemaal waanzinnig :)

afbeelding van Freddy

Gaan we eens moeten deelnemen,ziet er alvast geweldig uit

afbeelding van Robert Oldekamp

Sonsopgang landschapsfoto Denemarken

afbeelding van PeMo

Daar heb ik wel oren naar, ga mijn best dus doen voor een winnende foto.

afbeelding van iboadvies

de schoonheid van dreiging

afbeelding van treesmother

Mooie prijs! Er zitten nu al veel mooie foto's tussen. Hoop dat mijn inzendingen "Sunset Noosa Queensland Australie" en "Aan de Amsterdamse grachten" een kans maken.

afbeelding van ReflectionsFromWithin

Mooie prijzen maar ik ga voor de Sigma camera meedoen.. de hoofdprijs is niet aan mij besteed helaas..

afbeelding van Jordy Caris

Wanneer wordt de uitslag bekend gemaakt, ben wel benieuwd!

afbeelding van Julian

Morgen!

afbeelding van Anonymous

En de winnaar is....

afbeelding van Julian