Fotowedstrijd: Bewerking

Fotowedstrijd: Bewerking

Julian Huijbregts 22193
Manipulatie. Bij de World Press Photo doen ze er maar moeilijk over. Bij ons geen gezeur: bewerk en manipuleer zoveel je wilt! In deze fotowedstrijd is het aan jou om je bewerkingsvaardigheden te laten zien. Natuurlijk wel op de foto('s) die je zelf gemaakt hebt.

DIGIFOTO Pro 4.2013 staat bol van de flink bewerkte en gemanipuleerde afbeeldingen. Misschien ga jij niet zo ver, maar iedereen die het beste uit zijn camera wil halen zal regelmatig in de digitale doka te vinden zijn. Laat in deze fotowedstrijd zien wat jij allemaal kan in je bewerkingspakket naar keuze. Let wel: het is en blijft een fotowedstrijd, gebruik dus je eigen beeldmateriaal. Vergeet niet je originele bestand(en) te bewaren, mocht je het tot winnaar schoppen dan zijn we benieuwd naar het uitgangspunt en de stappen die je hebt gemaakt om tot het eindresultaat te komen!

Inzenden tot en met 9 februari 2014 23:59. Maximaal twee inzendingen per persoon, meer inzendingen leidt tot diskwalificatie!

Hoofdprijs: Samsung NX300 + 18-55mm + LowePro-tas + SandiskExtreme 16GB-sdhc t.w.v € 700,-
Deze compacte systeemcamera met zijn stijlvolle behuizing heeft een 20,3-megapixel aps-c-sensor met een maximale gevoeligheid van 25.600 iso, maar weegt desondanks toch maar 280 gram. Dankzij het kantelbare scherm wordt fotograferen vanuit lastige standpunten een makkie.
Info: www.camerashop.nl / www.camerashop.be

Tweede prijs: GoPro Hero 3 Black Edition t.w.v € 389,-
De koning onder de actiecamera's, deze GoPro Hero 3 Black Edition. De videokwaliteit is erg goed en je hebt keuze uit diverse formaten: van 4K met 15 fps tot 720p met 120 frames per seconde en alles daartussen. Dankzij wifi kun je je smartphone inzetten als zoeker én afstandsbediening.
Info: www.videocamerashop.nl / www.videocamerashop.be

Derde prijs: Sony QX10 t.w.v. € 199,-
Niet tevreden met de mogelijkheden van de camera op je smartphone? Met de QX10 tover je je Android-toestel of iPhone om in een heuse compactcamera met 18,2 megapixels en 10x optische zoom. Doordat de verbinding tussen de QX10 en je smartphone draadloos is, kun je de module los van je telefoon gebruiken en alle kanten op met je composities.
Info: www.camerashop.nl /  www.camerashop.be

Met dank aan Coolblue voor het beschikbaar stellen van de prijzen.

Zo doe je mee met de wedstrijd

Stap 1 - Registreren
Om mee te doen heb je een (gratis) account nodig op onze website. Registreren doe je door op deze link te klikken.

Stap 2 - Uploaden
Foto's uploaden kan via je eigen profiel, door op je naam te klikken en links op de 'voeg een foto toe'-knop te klikken. Of klik op de homepage in het Lezersgallery-blok op 'uploaden'.

Stap 3 - Foto toevoegen aan wedstrijd
Tijdens het uploaden van je foto kies je voor welke wedstrijd je deze in wilt zenden via de competitie-instellingen. Selecteer de gewenste wedstrijd om je foto toe te voegen. Alle foto's die je upload komen ook terecht in de Lezersgallery en zijn voor iedereen zichtbaar. Het is ook mogelijk om een eerder geuploade foto in te dienen voor de wedstrijd. Dat doe je door bij de betreffende foto 'bewerken' te kiezen en deze via competitie-instellingen toe te voegen aan de wedstrijd naar keuze.

Inzendingen bekijken
Alle inzendingen zijn direct te bekijken in de wedstrijdgallery.

Wedstrijdvoorwaarden

 • De rechten van de ingezonden foto’s blijven te allen tijde bij de fotograaf.
 • Maximaal twee inzendingen per persoon.
 • Alleen eigen werk is toegestaan. De deelnemer bezit dus alle rechten over de foto. Clipboard Publishing (uitgever van DIGIFOTO Pro – hierna te noemen DIGIFOTO Pro / DFPro) is niet aansprakelijk als na plaatsing van de foto op de website alsnog blijkt dat de inzender niet over alle rechten op het ingezonden werk beschikt.
 • De inzender vrijwaart DIGIFOTO Pro / DFPro van alle claims van derden met betrekking tot het ingezonden werk.
 • Een hoge resolutie afbeelding zal door de inzender op verzoek van de jury ter beschikking worden gesteld.
 • Deelnemers aan deze wedstrijd geven DIGIFOTO Pro / DFPro het recht ingezonden foto's in het kader van de wedstrijd te publiceren in DIGIFOTO Pro magazine en/of op www.digifotopro.nl dan wel op de Facebook-pagina van DIGIFOTO Pro.
 • Medewerkers van DIGIFOTO Pro / Clipboard Publishing zijn uitgesloten van deelname aan deze wedstrijd.
 • Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.
 • Prijzen zijn niet inwisselbaar voor geld of andere producten.
 • Alleen inzendingen ingestuurd via het uploadsysteem worden geaccepteerd.
 • Inzenden is mogelijk tot en met 9 februari 2014.
afbeelding van ReflectionsFromWithin

Ik bewaar eigenlijk nooit mijn originele bestanden. Als het gewenste resultaat er is, is hij af en gaat het raw bestand bij mij ook de prullenbak in. Bespaart ruimte op de schijven. In het begin bewaarde ik alles maar uiteindelijk heb je een schijf vol bestanden die je nooit meer opent.
Mag ik wel meedoen als ik die bestanden niet meer hebt of moet ik mijn foto's weghalen?

afbeelding van ReflectionsFromWithin

Al opgelost, ik stuur wel nieuwe beelden in.

afbeelding van Pipo de Clown

Zag al weer een aantal gejatte beelden staan. Kijk maar bv naar deze: http://www.digifotopro.nl/users/marco-polo/gallery/uit-het-kader. Het origineel is van iemand uit Brooklyn: http://eugenedigital.com/portfolio/digital-images-graphics/

Zo staan er nog een aantal tussen.
Jammer. Hoop dat de jury hier serieus naar gaat kijken.

afbeelding van Julian

Bedankt voor de oplettendheid. Daar ondernemen we zeker actie tegen en zullen we streng op controlleren. Mocht je iets opvallen of zien, dan horen we het graag.

afbeelding van Jael

afbeelding van Julian

Bedankt!

afbeelding van Joel

Vraagje: Als het onderwerp van de foto eigen gemaakte foto's zijn, is het dan wel toegestaan om rechtenvrije stockfoto's te gebruiken in bijv. de achtergrond?
Ik heb dan dus wel alle rechten over de afbeelding, maar heb niet alle foto's die erin verwerkt zitten zelf gemaakt.

afbeelding van roelj

Er staat: "Alleen eigen werk is toegestaan. De deelnemer bezit dus alle rechten over de foto." Een stockfoto is geen eigen werk, weinig discussie mogelijk, dus ik zou die achtergrond toch maar zelf schieten.

En van de stockfoto die je niet zelf gemaakt hebt en die (zoals je zegt) rechtenvrij is kun je niet de auteursrechten naar je toe trekken. Als de stockfoto bijvoorbeeld beschikbaar is onder een Creative Commons licentie, dan moet je in de meeste gevallen afgeleid werk ook onder dezelfde licentie publiceren.

afbeelding van Bout van der Burg

Moet nog veel leren maar ik probeer het toch!

afbeelding van M-otje

Hehhh Verrek, ik kan mijn foto maar niet uploaden, krijg steeds een zwart beeld.

afbeelding van diana spans

mijn dochter op een boeket

afbeelding van Rob Sieben

Wanneer komt de uitslag ?

afbeelding van Julian

De winnaars zijn vorige week bekendgemaakt: Uitslag fotowedstrijd 'Bewerking'