Magnifi bevestigt microscoop of telescoop aan je iPhone

Jasper van Bladel 4339
Ooit gedacht microscoopfoto's van lactobacillus of streptokokken te kunnen maken met een iPhone? Waarschijnlijk niet. Binnenkort kan het werkelijkheid worden. Met de Magnifi is je telefoon van Apple op alle optische apparaten met een zoeker te monteren.

De Magnifi, een plastic adapter, maakt het mogelijk om je iPhone 4 en 4s op alle optische apparaten met een zoeker te monteren. Ook op verrekijkers en telescopen dus. Het blijft niet alleen bij draadschimmels en melkzuurbacteriën. Ook struisvogels, zeeleeuwen en zelfs de maan liggen binnen handbereik.


Een iPhone via de Magnifi gemonteerd op een microscoop

Eenvoudig

Het is zo eenvoudig als het klinkt. Je schuift de Magnifi over je iPhone heen en monteert hem dan op je optische apparaat naar keuze. Als je dat gedaan hebt kun je via de normale foto-applicatie je foto's maken.


De Magnifi in actie op een telescoop

Kickstarter

Het apparaat is een idee van Xianne en Isaac Penny. Om de benodigde financiën voor het fabriceren van de Magnifi binnen te halen hebben zijn ze een crowdsourcingproject gestart op Kickstarter. Ze hebben de einddatum nog niet bereikt, maar hebben hun doelbedrag van 10.000 dollar al verdubbeld. Veel investeerders zien het idee van de Penny's dus wel zitten.

Het kan bijna niet anders of de Magnifi wordt binnenkort werkelijkheid. Het apparaatje gaat dan 79,99 dollar kosten.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper

afbeelding van mor70

Een hoop dollars voor iets waar niemand op zit te wachten.