Hoe combineer je een boudoir fotografie bedrijf met een gezinsleven?

Combineren van een boudoir fotografie bedrijf met een gezinsleven

Eefke Burg 1859

Het is een vraag die veel mensen bezighoudt: hoe kan je een fotografie bedrijf runnen en daarnaast ook een druk gezinsleven hebben? Jasmin Jade, eigenaar van een boudoir fotografie bedrijf en moeder van twee jongens, vertelt hierover.

Combineren boudoir fotografie bedrijf met gezinsleven niet makkelijk

Jasmin Jade eigenares van het boudoir fotografie bedrijf Embrace Presets en geeft aan dat ook zij nog elke dag nieuwe dingen bijleert als het gaat om het combineren van je gezinsleven met een druk fotografie bedrijf. Haar man is militair, wat ervoor heeft gezorgd dat ze veel verhuisd is: van Duitsland naar Hawaii en daarnaast binnen verschillende staten van de VS. Ze geeft toe dat dit leven niet voor iedereen geschikt is: vaak komt het leven als vrouw van een militair erop neer dat je vaak als enige ouder aan het roer staat.

combineren gezinsleven boudoir fotografie bedrijf fotografie bedrijf fotografiebedrijf gezin

Lees ook: de mooiste naaktfoto’s

Als je daarnaast ook nog fotograaf bent met twee kleine jongens dan ben je eigenlijk 24 uur per dag aan het werk. ‘Als moeder alleen al betekent het dat je werk nooit klaar is: met kleine kinderen ben je namelijk altijd onderweg. Van school, naar sport en vriendjes. Je hebt daarnaast natuurlijk ook je huishouden waar je moet koken en schoonmaken.’ Om er daarnaast ook nog een boudoir fotografie bedrijf naast te hebben is een flinke klus

Tips om een boudoir fotografie bedrijf te combineren met een gezinsleven

De eerste tip die ze geeft om een fotografie bedrijf goed te combineren met een gezinsleven is time management. Doordat Jade vooral particulieren fotografeert, schiet ze vaak in het weekend als haar man thuis is, of doordeweeks als haar kinderen op school zijn. Ze moet vrij strikt zijn in haar tijdsmanagement en communiceert dit ook altijd et haar klanten. Om echter aan deze klanten te komen is er meer nodig dan tijd besteden aan fotografie.

combineren gezinsleven boudoir fotografie bedrijf fotografie bedrijf fotografiebedrijf gezin

Lees ook: hoe maak je de mooiste rouwfoto’s

Om een succesvol fotografie bedrijf te runnen is het belangrijk dat je veel tijd besteed aan Social Media. ‘En Social Media slaapt nooit,’ geeft ze aan. Ze is daardoor veel tijd bezig met het schrijven van blogs en het editen van materiaal als haar kinderen slapen. Toch merkte ze dat dit niet genoeg was. Haar oplossing hiervoor is om meer te outsourcen. ‘Voor vele fotografen is dit een lastig concept,’ geeft ze aan. ‘Dit komt omdat we eigenlijk elk gedeelte in eigen handen willen houden.’ Jade geeft aan dat je vooral veel tijd moet maken voor het werk wat je leuk vindt aan je business, en hetgeen wat je niet leuk vindt vooral aan anderen moet overlaten.

Ook is het handig om het werk wat je niet goed kan te outsourcen. Voor veel fotografen is het bouwen en onderhouden van een website een flinke klus. Een webdesigner kan dit werk uit handen nemen en een stuk sneller realiseren dan dat je dat zelf kan. Ook kan een virtuele assistent hebben handig zijn. Je kan tijd besparen door je bijvoorbeeld je Instagram account en het beantwoorden van e-mails uit handen nemen. Deze kleine taakjes nemen wel veel van je tijd op die je dan kan besteden aan meer productieve zaken die je tegelijkertijd ook meer lol opleveren.

Je familie op één

De balans zoeken tussen je familie en je fotografie bedrijf kan lastig zijn. Het is belangrijk om te weten wanneer je je op je familie moet richten en wanneer op je bedrijf. Je kan ook iets uit huis outsourcen: zo heeft Jade een huishoudelijk hulp die haar helpt bij de schoonmaak. Hierdoor kan ze meer quality time bestden aan haar familie.

Hoe gaat haar familie om met dat ze boudoir fotografie schiet?

Ze geeft aan dat haar jongens op dit moment nog niet oud genoeg zijn om te begrijpen wat voor een soort foto’s hun moeder maakt. In hun ogen is hun moeder ‘de coolste moeder die er bestaat’ en weten ze vooral dat hun moeder foto’s maakt. Als haar kinderen in de toekomst wel begrijpen wat voor een soort werk ze maakt, dan is het belangrijk om hier altijd open over te zijn en aan te geven waarom ze dergelijke foto’s maakt. Haar man staat volledig achter haar werk.

Tags: fotografie bedrijf combineren met gezinsleven, fotograaf zijn combineren met gezinsleven, boudoir fotografie bedrijf naast gezinsleven.

afbeelding van Eefke Burg

Eefke Burg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen van Eefke