Canon introduceert de C400 Cinema EOS- camera met RF-vatting, alsook een Cine Servo- lens voor een nieuwe definitie van veelzijdig- heid

Redactie DIGIFOTO Pro 84

Canon breidt haar assortiment uit met de EOS C400 Cinema
EOS-camera met RF-vatting. Dit naast de nieuwe CN7x17 KAS T lens die is ontworpen om grootschalige producties naar grotere hoogtes te tillen.

De EOS C400 is afgestemd op de veranderende behoeften van de markt en is ontworpen met het oog op veelzijdigheid. Deze Cinema EOS-camera is een alles-in-één oplossing die op maat is gemaakt om een breed scala aan verschillende producties te ondersteunen – van Indie Cinema en documentaires tot aan live- en virtuele uitzendingen en elektronische nieuwsgaring. De EOS C400 is de eerste high-end EOS-camera met RF- vatting voor Cinema en luidt een nieuw tijdperk in voor Canon-producten, met name binnen het EOS R System. Het innovatieve design is compact maar toch krachtig, en biedt geavanceerde functies en specificaties die normaal gesproken in grotere camera's te vinden zijn. Dit alles samengebracht in een handzamer doosvormig design, waarbij gebruiksgemak en bedieningsgemak voorop staan zonder dat dit ten koste gaat van de mogelijkheden. Bovendien ondersteunen specifieke aansluitmogelijkheden in de camera, zoals genlock, return input en 12-pins lensaansluiting live producties met meerdere camera's.

BSI-sensor en drievoudige Basis-ISO

De EOS C400 is uitgerust met een geavanceerde 6K full frame backside-illuminate, gestapelde CMOS-sensor (BSI) en heeft een dynamisch bereik van 16-stops. Deze technologie verbetert de efficiëntie van de lichtregistratie en maakt sneller uitlezen mogelijk, waardoor een superieure beeldkwaliteit is gegarandeerd. De camera stelt een nieuwe norm en introduceert de drievoudige basis ISO technologie van Canon. Deze is ontwikkeld voor optimale prestaties in omgevingen met weinig licht en levert de zuiverste optische resultaten. Met basis ISO-niveaus van 800, 3.200 en 12.800 bij opnamen in Canon Log 2 of 3 hebben gebruikers meer flexibiliteit bij opnamen onder moeilijke lichtomstandigheden. Om het proces van opnemen nog eenvoudiger te maken, detecteert de automatische stand het omgevingslicht en past het basis ISO-niveau hierop aan, waardoor de gebruikerservaring verbetert.

RF-vatting

Dankzij de ondersteuning van Canon RF-vattingstechnologie kan de EOS C400
probleemloos worden geïntegreerd met een breed scala aan RF prime-, zoom-, hybride-, cinema- en VR-lenzen. Voor extra flexibiliteit zonder de noodzaak van accessoires van derden, ondersteunt de camera ook de optie om een verscheidenheid aan Canon EF-EOS R-vatting adapters te gebruiken, evenals de nieuwe PL-RF-vattingadapter. Daarnaast heeft de camera verbeterde metadata mogelijkheden en connectiviteitsopties die het mogelijk maken frame-per-frame gegevens in realtime vast te leggen, waardoor zowel VFX- als virtuele productieworkflows worden verbeterd.

Dual Pixel CMOS AF II

Canon introduceert nu ook Dual Pixel CMOS AF II voor het Cinema EOS-systeem, waarmee filmmakers de beschikking krijgen over verbeterde autofocusfuncties. De Dual Pixel CMOS AF II biedt een uitgebreide dekking van 100 % over het hele sensorvlak en levert snelle en nauwkeurige prestaties, waardoor de helderheid en betrouwbaarheid van filmopnamen worden verbeterd en de makers er zeker van kunnen zijn dat ze elke keer weer de perfecte opname maken. Dit nieuwste systeem biedt ook extra voordelen zoals gezichts-, oog- en lichaamsherkenning en het detecteren en volgen van dieren, wat vooral handig is als er alleen gewerkt wordt in een snelle omgeving.

Opnameformaten

Met meer opties voor interne opnameformaten kunnen gebruikers nu het formaat
aanpassen aan hun specifieke behoeften. Tot de beschikbare opties behoren Canon haar schaalbare 12-bits Cinema RAW Light LT/ ST/ HQ, betrouwbare 4:2:2 10-bits XF-AVC en de geheel nieuwe MP4-bestandsindelingen XF-AVC S en XF HEVC S, die voldoen aan verschillende soorten professionele eisen. Allemaal geschikt voor gedetailleerde filmworkflows met professionele ondersteuning voor bestandsnamen en metadata.

Compact design

Gebruikers die bekend zijn met de EOS C500 Mark II zullen het herkenbare design van de EOS C400 waarderen, nu geüpgraded met een nog compactere vorm terwijl de camera nog steeds een uitgebreide reeks aansluitmogelijkheden biedt. Hierdoor hebben professionals toegang tot alle functies die normaal gesproken worden geassocieerd met grootschaligere productiecamera's, zonder de rompslomp van afmetingen, gewicht of het bevestigen van extra modules. Het nieuwe compacte design en de verbeterde accessoires, zoals een veelzijdige LCD-houder, geavanceerde bovengreep en verbeterde handgreep, bieden compatibiliteit met een reeks opnamestijlen, of het nu uit de hand, op een gimbal, drone of op de schouder is.

Maak kennis met de nieuwste Cine Servo-lens

De geheel nieuwe CN7x17 KAS T, verkrijgbaar met RF- of PL-vatting, maakt deel uit van het Canon Cine Servo-lensassortiment. Dit is een evolutie ten opzichte van de vorige CN7x-lens en omvat ook verbeterde updates die zijn ontworpen om de operationele prestaties te verbeteren en de compatibiliteit met virtuele en VFX workflows uit te breiden. Met een uitgebreide 7x optische zoom en een brandpuntsafstand van 17-120 mm is deze lens ideaal voor live sport en nieuws, documentaires, film, afstandsopnamen en virtuele producties. 11 irisbladen produceren zacht diffuse accenten en zijdezachte onscherpe achtergronden. Tot  de opvallende kenmerken behoren verder een verbeterde connectiviteit tussen de lens en de camera, het stroomlijnen van processen zoals realtime lensververtekenings- correctie, frame-per-frame lensmetadata en virtuele productieworkflows met een Unreal Engine plug-in die op maat is gemaakt voor de EOS C400. De PL-vatting van de lens ondersteunt zowel Cooke /i TechnologyTM als ZEISS eXtended DataTM voor lensmetadata en vertekening/schaduwcorrectie 1. De CN7x17 KAS T is uitgerust met de ultramoderne nieuwe generatie e-Xs V digital drive unit en beschikt over geavanceerde functies zoals optische focus breathing correctie, snellere irisregeling en een handige USB-C interface voor bediening op afstand en overdracht van gebruikersinstellingen.

EOS C300 Mark III firmware-update

Canon brengt vandaag ook een gratis firmware-update uit voor de EOS C300 Mark III, waarmee 12-bits Cinema RAW Light-formaten worden toegevoegd: LT (Light), ST (Standard) en HQ (High Quality), waardoor de flexibiliteit van de workflow nog verder wordt verbeterd en er meer opties zijn voor post-productie. Er komt ook een Auto ISO-functie beschikbaar om naadloos over te schakelen tussen dynamische lichtomstandig-heden in een continue opname.

Prijs en beschikbaarheid

De EOS C400 is vanaf september verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van 8649EU. Deze informatie moet nog bevestigd worden m.b.t. de CN7x17 KAS T. Hou hiervoor onze website in de gaten. Canon introduceert vandaag ook de RF 35mm F1.4L VCM, een eerste hybride lens in zijn soort die is ontworpen om zowel foto's als video vast te leggen, samen met de nieuwe Speedlite EL-10 voor  het verder verbeteren van portretten met regelbare belichting. Ga voor meer informatie over deze producten eveneens naar www.canon.nl.

afbeelding van persberichten_179864

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie