Canon 5D Mark II is niet meer

jesse kraal 6438 7
Zo aan de vooravond van kerst moeten we toch even stilstaan bij het wegvallen van een bijzondere camera. Toen hij (of zij?) in 2008 op de markt kwam, zorgde dat voor een ware revolutie. Full hd-filmen, een fullframe-sensor en een relatief schappelijke prijs. De Canon 5D Mark II is niet meer.

Op de website van Canon staat de 5D Mark II vermeld als 'discontinued'. Niet heel gek, want het toestel is opgevolgd door de 5D Mark III en in zekere zin ook door de 6D. En hoewel de Mark II zijn meerdere moet erkennen in beide camera's, verdient het model een waardig afscheid.

Revolutie

Canon zette met de 5D Mark II een ware revolutie in gang op het gebied van 'hdslr's', filmende spiegelreflexen. Ook op het gebied van fotokwaliteit stond de camera zijn mannetje. Met 21 megapixels bood het toestel een flink hogere resolutie dan de enkele weken eerder gepresenteerde Nikon D700. Overigens had de Nikon weer een betere autofocus en waren de prestaties bij weinig licht nog net iets beter.

Canon 5D Mark II, bedankt voor alle mooie jaren!

Canon 5D Mark II

afbeelding van jesse kraal

JesseKraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen vanJesse

afbeelding van adorst

Ik gebruik de MkII nog met veel plezier. Toch zie ik ook wel uit naar de dag dat er een MkIII in mijn tas komt te zitten.
We moeten door!

afbeelding van Henri

En blijkens datzelfde lijstje is ook de 60D Exit......

afbeelding van jesse kraal

Heb je een link toevallig Henri?

Volgens onze bron (japanse Canon-site: http://cweb.canon.jp/eos/lineup/old-products/index.html) gaat het alleen om de 5D Mark II. Of bedoel je de D60, voorloper van de 10D wellicht?

afbeelding van Hans Moester

Heb deze camer nu bijna 2 jaar en gaat voorlopig nog wel even mee. Een super camera icm 50 of 85 mm voor studiowerk

afbeelding van E. Van de Wouw

Ik werk nog steeds graag met de 5d Mark II! dus voor mij nog geen afscheid.

afbeelding van Anonymous

Ye old faithfull blijft voorlopig gewoon in dienst bij mij :-)

afbeelding van beeldbak

En? De
5D 1 is nog steeds mijn backup? Gaat niet om de spullen maar om degene die er achter staat en een goed oog heeft. Daarbij stop ik mijn geld liever in goede lenzen, die bepalen veel meer de kwaliteit....,? Daarbij ook nog eens waarde vaster! Een camera een generatie terug heeft geen kinderziektes meer en verliest niet zijn waarde in een paar jaar van ongeveer 50 procent. Prima camera, en voorlopig geen behoefte of noodzaak om de mrk3 aan te schaffen.Ik heb daarnaast de 1DS mrk2 en heb een week de ds drie gehad en zag echt geen verschil tussen beide camera's?