Business maken van jouw Instagram

Redactie DIGIFO... 3526 0
Of je nu hobbyfotograaf bent of je werk daadwerkelijk wilt verkopen: Instagram is het ideale platform voor fotografen. Je brengt jouw werk onder de aandacht bij een groot aantal mensen en kunt je socialmediakanaal ook gemakkelijk koppelen aan je website als je van fotograferen meer dan alleen een hobby wilt maken. Zo verander je jouw Instagram in een business.

Volgers laten groeien

Wanneer je jouw Instagram professioneel wilt gaan gebruiken, ben je gebaat bij zoveel mogelijk actieve volgers. Instagram geeft aan dat geweldige content hoger op de tijdlijn komt te staan. De populairste en meest gedeelde content is dan ook visueel aantrekkelijk. Iets waar jij als fotograaf je creativiteit helemaal in kwijt kunt. Naast dat je mooie beelden moet plaatsen in een herkenbare stijl, zijn er nog een aantal zaken om rekening mee te houden. Zo verhoog je de betrokkenheid bij je volgers en wordt jouw content aan meer volgers getoond wanneer je consistent goede content plaatst op Instagram. De beste plaatsingsfrequentie is er een die je consequent op lange termijn kunt blijven toepassen. Met het juiste telefoon abonnement doe je dit waar je ook bent.

Content plannen

Een succesvol Instagramaccount is een account waar een strategie achter zit. Kies jouw niche om jezelf te onderscheiden, van smakelijke food photography tot landschapsfotografie, waarin jouw persoonlijke stijl aanwezig is. Maak gebruik van een contentplanning die je vol kunt houden en die aansluit op jouw workflow. Hierdoor hoef je nooit te posten om maar wat te posten, waardoor de kwaliteit van je content hoog blijft. Het maakt hierbij niet zoveel uit of je ervoor kiest om eens per week een bericht te plaatsen of drie keer per dag, als je maar een regelmatig patroon aanhoudt met consistent goede content.

Verdienen op Instagram

Er zijn verschillende manieren waarop je kunt verdienen met Instagram. Allereerst kun je via dit kanaal jouw foto's verkopen. Eventueel kun je ook een website maken, zodat je van Instagram naar je website kunt linken en bezoekers hier hun favoriete beelden aan kunnen schaffen. Ook kun je bijvoorbeeld samenwerkingen aangaan met merken. Als fotograaf trek jij een bepaald type volger aan en voor andere bedrijven kan het interessant zijn om met jou een overeenkomst aan te gaan, zodat je hun producten bij jouw volgers onder ogen brengt. Wat ook interessant kan zijn, is dat je jouw kennis gaat delen met je volgers. Dit kan bijvoorbeeld door een online cursus te maken, die je promoot op jouw Instagramkanaal.

Instagram Business account

Als je jouw Instagram zakelijk gebruikt, kun je jouw persoonlijke profiel omzetten in een Business account. Met een zakelijk account krijg je inzicht in de statistieken, zodat je jouw doelgroep beter leert kennen. Ook kun je advertentiecampagnes in gaan zetten. Instagram kent dezelfde ruime advertentiemogelijkheden als grote broer Facebook. Je kunt je dus zeer nauwkeurig op je doelgroep richten.

 

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

RedactieDIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie