Bruidsfotografie met een middenformaat Fujifilm GFX 50S II?

Christel de Wolff 1192 0
Onlangs bracht Fujifilm De GFX 50S II uit, een lichtgewicht en compacte middenformaatcamera die ook nog eens relatief betaalbaar is. Deze camera brengt middenformaat binnen handbereik voor veel fotografen die er niet eens van durfden te dromen. Maar hoe presteert deze camera in de praktijk?

Let op, hoewel we spreken van een relatief betaalbare middenformaat camera, moet je als je de Fujifilm GFX 50S II wil aanschaffen alsnog wel flink in de buitel tasten. De camera heeft een adviesprijs van nog net geen € 4.000,-. Dat is een flinke som geld, maar wanneer je naar vergelijkbare middenformaat camera's en hun prijzen kijkt, zal je zien waarom het wel 'mee valt'. 

Compact, lichtgewicht en licht

Niet alleen is Fujifilm vooruitstrevend als het om de prijs van de camera gaat, ook het formaat van de camera is iets wat we nog niet kennen van middenformaat camera's. (Waarbij 'formaat' in middenformaat op de sensor slaat en niet op de afmetingen van de camera zelf). 

Fujifilm's GFX middenformaat spiegelloze camera's hebben de wereld van de middenformaat fotografie op zijn kop gezet. Dankzij de modellen van Fujifilm, is dit formaat sensor bereikbaar geworden voor meer fotografen en kunnen er ook verschillende disciplines mee geschoten worden. Doordat de camera's van Fujifilm niet alleen beschikken over een grote sensor met een flink aantal megapixels, kunnen ze ook nog eens heel snel fotograferen en filmen en kun je er dus ook mee aan de slag in snellere disciplines zoals portretfotografie en bruidsfotografie. Vooral bij die laatstgenoemde kun je het bruidspaar foto's overhandigen die ze zelf niet hadden kunnen en durven voorstellen. 

Bruidsfotografie met Fujifilm GFX 50S II

Benj Haisch nam de uitdaging aan en ging aan de slag met de Fujifilm GFX 50S II in een portret- en bruidsfotografie setting. In onderstaande video bespreekt hij zijn ervaringen en geeft hij izjn mening over de prestaties van de middenformaat camera in de praktijk. Zo is ook hij onder de indruk van de aanschafsprijs en wat je ervoor terug krijgt in de categorieën: dynamisch bereik, hoge resolutie en natuurlijk de speciale en herkenbare Fujifilm kleuren. Dat de Mark II verbeterde autofocus heeft tenopzichte van het eerdere model is ook mooi meegenomen. Natuurlijk is het geen goede review zonder een paar prachtige voorbeeldfoto's, en die ontbreken dan ook niet in de video.

Meer over de Fujifilm GFX 50S II

Wil jij meer weten over de Fujifilm GFX 50S II? Lees in dit artikel meer over deze bijzondere camera. 

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel