Bruidsfotograaf Freek Nagtzaam voor derde keer op rij genomineerd voor een Bruidsfoto Award

Redactie DIGIFO... 421 0

Freek Nagtzaam wist het al een tijdje, maar nu mag de hele wereld het weten: één van zijn foto’s is genomineerd voor de prestigieuze Bruidsfoto Award. Daarmee is Freek voor de 3e keer op rij genomineerd: 2020, 2021 en nu in 2023 (2022 ging niet door wegens corona).

Trouwfotografie in DIGIFOTO Pro 

Bruidsfotografie is hot, er komen steeds meer serieuze bruisfotografen bij en er worden ook veel wedstrijden rondom trouwfotografie georganiseerd. In DIGIFOTO Pro 2.2023, die nu verkrijgbaar is, gaan we in gesprek met Awardwinnend bruidsfotograaf Daan Fortuin en vertelt Daniel Vinke over zijn passie voor het vak. 

Bestel DIGIFOTO Pro 2.2023 - alles over Bruidsfotografie via deze link

Bruidsfoto Award 

De Bruidsfoto Award wordt georganiseerd door het blad Bruid & Bruidegom. Al jaren geldt het als de belangrijkste voor bruidsfotografen in Nederland. De foto’s worden door een vakjury gekozen uit ruim 500 inzendingen. Met zo veel concurrentie is een nominatie al iets om heel trots op te zijn. Freek: “Deze keer hoop ik natuurlijk ook om de award in de wacht te slepen.”

De winnaar wordt bepaald door publieksstemmen. “Vanaf nu ga ik weer campagne voeren om zo veel mogelijk mensen mijn foto te laten zien. Hopelijk gunnen ze mij ook hun stem, zodat ik meer kans maak op de prijs.”

Genomineerde foto

De genomineerde foto toont een hilarisch moment tijdens de bruiloft van Iris en Ruud in Eindhoven.

Freek: “We waren bezig met de groepsfoto’s. Ook daarbij gebruik ik mijn ‘moments of life’-methode: dan krijgen de mensen opdrachten van mij. Of ze reageren op dingen die ik roep of vragen die ik stel. Dat levert altijd mooie, spontane foto’s op.”

Freek was op dat moment bezig met foto’s van de bruid en haar vriendinnen. “Wat er exact gebeurde, weet ik niet meer. Maar de bruidegom keek van een afstandje toe, en was blijkbaar ergens door getriggerd. Of de dames riepen hem. Hoe dan ook: hij dook opeens in het beeld op, en dook tussen het decolleté van zijn bruid.”

Dat gebeurde nét nadat de groepsfoto genomen was. Zo zie je maar: “Je moet altijd scherp blijven als bruidsfotograaf. Want vaak gebeuren de mooiste dingen tussen ‘geplande’ foto’s door. Het was eeuwig zonde geweest als ik het plezier van dat moment had gemist.”

Maar Freek miste het moment níet. Wat hem dus nu wederom een nominatie voor de Bruidsfoto Award oplevert. Daarnaast is Freek om nog een andere reden trots op deze foto: “Het laat óók zien dat bruidsparen zich bij mij op hun gemak voelen, en zich durven te laten gaan.”

Winkans

Na de derde nominatie op rij zou het inderdaad mooi zijn als Freek dit jaar wint. Is die kans groot? “Ieder jaar weer staat mijn foto tussen andere prachtige shots. Dus of ik genoeg publieksstemmen krijg? Ik hoop het!” De uitslag wordt op 4 september bekendgemaakt. Hoort u op die dag een vreugdekreet uit de richting van Den Bosch? Dan weet u dat Freek gewonnen heeft.

Stemmen

In totaal zijn er 10 foto’s in de categorie ‘family & friends’ genomineerd. Het publiek kan tot 4 september stemmen op hun favorieten. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens een feestelijke prijsuitreiking.

Lees ook: Nu verkrijgbaar: DIGIFOTO Pro 2.2023 - Bruidsfotografie en urbex

Foto boven dit artikel ter illustratie, via pexels. 

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

RedactieDIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie