Boudoirfotografie

Boudoir: leg een dame vast in haar slaapkamer. - maar wel in stijl

Redactie DIGIFOTO Pro 3163

Boudoirfotografie is een vak apart. Boudoir betekent letterlijk “Een dame in haar private slaap- of kleedkamer”. Dat is ook exact het uitgangspunt van deze stijl van fotografie. Maar dan wel met stijl!

Boudoirfotografie is sterk in opkomst. Het gaat hierbij om een fotoshoot van vrouwen in lingerie in een nette en sexy stijl. Dus denk hierbij niet aan platte en vulgaire foto’s, maar juist aan een stijlvolle, sensuele en glamoureuze shoot. De ronde vormen van het vrouwelijk lichaam lenen zich hier perfect voor, waardoor eigenlijk elk resultaat bijzonder uitpakt. Mits je het goed doet natuurlijk.

Het waarom


Hoe communiceer je met je model? Welke objectieven lenen zich goed voor deze tak van fotografie? In de bijgevoegde video gaat professioneel boudoirfotograaf Michael Sasser dieper in op deze en andere vragen. Zo laat hij zien welke drie objectieven hij gebruikt op zijn Sony A9. En niet alleen welke, maar ook het waarom van die keus. Ook geeft hij je allerlei handige tips waarmee je direct aan de slag kan.       


Zoals je zult zien gebruikt Michael in 99 procent van de gevallen een lichtsterk (f/1.4) 50 mm objectief. Maar soms grijpt hij ook naar twee andere snelle prime-objectieven, een 35 mm (f/1.4) groothoek en een 85mm (f/1.8). 

Heb jij een persoonlijke voorkeur? 

Lees ook: DIGIFOTO Masterclass: Portret- en Naaktfotografie
afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie