Het nieuwe naakt: imperfectie is de toekomstige schoonheidsnorm

Blote-billen-gezicht in opkomst: zo scoor je likes zonder make-up

Redactie DIGIFO... 10590 1
Volgens de trend van 2020 mogen we weer met een blote-billen-gezicht de deur uit. Het tonen van sproetjes en onregelmatigheden zijn hip. Dikke lagen foundation en insta filters zijn uit. We mogen ons comfortabel voelen met dit 'nieuwe' naakte fenomeen. Wel even wennen, aangezien social media de afgelopen jaren een omgekeerde invloed heeft gehad op de manier waarop we onszelf presenteren.

De jongere, voornamelijk vrouwelijke generatie gaat massaal gebukt onder schoonheidsidealen die gladde en vooral egale huidjes voorschrijven. Een maatschappelijke druk die vraagt om hervorming. Deze mening wordt gedeeld door de Amerikaanse fotograaf Thomas Nguyen, die van imperfectie de nieuwe schoonheidsnorm wilt maken met The Beauty Project. 

Thomas is ervan overtuigd dat het zelfbeeld van vooral jonge meiden in positieve zin kan worden beïnvloed door ze puur natuur, doch artistiek in beeld te brengen. Bij het fotograferen maakt hij dus geen gebruik van make-up of photoshop. 

Diepere betekenis

De bedoeling van The Beauty Project is het verhaal te vertellen achter de meisjes die Thomas voor z’n camera krijgt. De muses worden op een kunstzinnige manier belicht met woorden die hun leven representeren, zoals confidence, strong, fear of fragile.

Elke keer als de dappere tieners verrast en trots reageren op het resultaat, krijgt het werk van Thomas een diepere betekenis. Hij ziet het als eerste stap om jongvolwassenen op een andere manier naar bestaande schoonheidsidealen - maar vooral anders naar zichzelf -  te kijken.

Less is More

Kortom, alle schoonheidsidealen kunnen overboord. Terug naar de basis; ‘De kunst van het weglaten’. De vraag is hoe snel we ons kunnen aanpassen en ons er plezierig bij kunnen voelen, maar een ding is zeker: naakt is (h)eerlijk om naar te kijken.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

RedactieDIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie

afbeelding van eaph_173139

Hier ben ik het nou volledig mee eens!