Philip Bloom maakte prachtige drone beelden met infrarood

Bijzondere infraroodbeelden met drones

Eefke Burg 1661 0
We hebben eerder infrarood-gemodificeerde camera's gezien, maar niet op deze manier. Philip Bloom heeft altijd affiniteit gehad met het aanpassen van zijn camera's om infrarood licht te zien, door het filter te verwijderen dat is ontworpen om een bepaalde golflengte te blokkeren. Het extra licht beïnvloedt de kleuren drastisch. Het belangrijkste is dat hiervoor geen postproductie nodig is.

Lees ook: Hilarische bekentenissen fotografen

 

 

 

 

Drone laat andere kijk op leven zien

De video begint met rode, haast lichtgevende rotsen die klotsen in het groene water. Je krijgt een geheel andere kijk op het leven: het groen van de bossen verandert in rood en het blauwe water wordt juist groen. Verderop in de video zien we een oranje heide, met enkele vuurrode bomen. Samen met de muziek wordt de werkelijkheid een soort fantasylandschap.

Lees ook: Alarmerende resultaten: fotograaf vroeg tieners om hun portretten voor sociale media te bewerken

De drone die hier werd gebruikt, was een DJI Mavic 2 Pro. De aanpassing werd gedaan door Kolari Vision. Er zijn inmiddels ook aangepaste veries beschikbaar op hun website, inclusief infrarood lens filter kits. Ze geven aan dat ze de aangepaste drones opnieuw kalibreren. Videograaf Philip Bloom vergeleek een reguliere drone, een infrarood drone en een infrarood-LUT. Het is duidelijk wat het effect is van de aanpassing van de infrarood drone.

Andere infrarood beelden van Philip Bloom

Bloom maakte ook onderstaande video over infrarood, ditmaal met de Sony RX100 IV. De video laat Las Vegas zien en brengt de omgeving op nog een hele andere manier in beeld. Doordat de beelden op zijn genomen in slowmotion, krijg je een vreemd, surreallistisch beeld dat lijkt te stammen uit een science fiction film.

 

 

Andere redenen om te werken met een infrarood drone

DJI verkoopt niet dit soort drones, toch is het gebruik ervan best handig. Omdat de sensor meer licht erop krijgt, is er een betere prestatie bij weinig licht. Een mooi voorbeeld van gebruik van infrarood licht is de documentaire van de Ierse kunstenaar en fotograaf Richard Mosse. Hij confronteerde de door oorlog verscheurde Democratische Republiek Congo met de mooie, heldere kleuren van een uit de productie genomen Kodak-film. Het is het creatieve gebruik van infrarood dat het onderwerp voorbij de realiteit duwt.

afbeelding van Eefke Burg

EefkeBurg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen vanEefke