Bezoek Photopia 2023

Bryan Oosenbrug 1029 0

Een grote fotobeurs is altijd inspirerend, zeker als die een internationaal karakter heeft. Niet alleen kun je er al de nieuwste camera’s, objectieven en accessoires van nabij zien en uitproberen (bij Calumet maar ook bij onder meer Nikon, Olympus en Laowa), maar je kunt er ook nog eens heel veel opsteken. Dit jaar is een extra thema ook nog eens AI. In Hamburg kun je dus in meerdere opzichten de toekomst van de fotografie zien.
credits : fotografie: Rene Zieger en Michael Martin

De eerste dag (21 september) is vooral gericht op vakbezoekers, die op de beurs als voorheen belangrijke zakelijke contacten kunnen maken met productscholingen, presentaties, discussies en networking events. Tevens is er de première van het congres Beyond the Photoverse. Dit congres op 21/9 wordt georganiseerd in samenwerking met de Art Directors Club für Deutschland, met aandacht voor NFT, AI, Web3, metaverse, virtuele werelden en meer. Ook is er een aparte bijeenkomst over  Generative Business Intelligence. Uiteraard is er ook veel ruimte voor klassieke fotografie, zelfs een hele afdeling, Kchromeland, voor analoge fotografie. Verder is er de ‘Far and Wild’ Naturfotografie-afdeling en meerdere prachtige fotogaleriëen en de PHOTOPIA Academy met Workshops en Fotowalks. Op donderdag is er de keynote van Albert Watson, beroemd mode- en supersterrenfotograaf. De Britse fotograaf heeft meer dan honderd covers op zijn naam staan voor Vogue en publiceerde in talloze andere media van Rolling Stone tot Harper’s Bazar (uiteraard ook met een tentoonstelling gedurende de gehele beurs). Vrijdag is de keynote door Esther Haase (een jongere en vrouwelijke Albert Watson) en zaterdag Michael Martin, die voor zijn project de gehele wereld afgereisd is. Photopia is net als de Photokina zowel internationaal als Duits, maar van Duitse fotografen kunnen we in Nederland vaak toch nogal wat leren omdat de Duitse fotowereld in een aantal opzichten wat professioneler en ‘gründlicher’ is dan de Nederlandse terwijl de creativiteit bepaald niet vergeten wordt. Met die Duitse aanpak zou je in Nederland weer je voordeel kunnen doen, al was het maar omdat hij anders is. Natuurlijk is goede professionele fotografie ook voor niet-professionele fotografen interessant en ook verder is er genoeg te zien, onder meer met een AR-expositie waarin uitgekozen oude klassiekers tot leven worden gebracht. Op vrijdag is er ook nog eens DJ DAVID PUENTEZ en op zaterdag Superstar Topic die volgens de organisatoren ‘auf der Festival Stage mit ihren Beats abends die Halle rocken’, het is maar dat je het weet.

Meer informatie: https://www.photopia-hamburg.com/

 

Met de code PH23DFP besparen lezers 10 EUR en betalen ze 15 EUR in plaats van 25 EUR. Dit geldt alleen voor dagtickets. De code wordt direct verrekend in de Engelse ticketwinkel via deze link: tickets.hamburg-messe.de/ph23_gutschein_e?voucher_event=check_voucher&voucher_code=PH23

 

Lees hier ook:

ISO & ruis – Hoe zat het ook al weer?

Tutorial: maak je eigen presets in Lightroom

 

afbeelding van Bryan Oosenbrug

BryanOosenbrug | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanBryan