Hoge kleurnauwkeurigheid, 65 Watt Power Delivery, Display HDR400 en KVM Switch

BenQ PD2725U: 4K-monitor met Thunderbolt 3 en USB-C

Christel de Wolff 3715 0
BenQ introduceert de PD2725U, een nieuwe toevoeging aan haar DesignVue-serie voor professionele grafici, ontwerpers, architecten en 3D-kunstenaars. Het model ziet er niet alleen mooi uit, maar geeft jouw content ook nog eens mooi weer.

De bijna bezel-loze PD2725U designmonitor met een diagonaal van 68,58 cm / 27 inch beschikt over een 4K UHD-resolutie met 3840 x 2160 pixels in 16:9-formaat, 10-bits kleurdiepte, een statische contrastverhouding van 1200:1, een helderheid van 250 cd/m² en een responstijd van 5 ms (grijs naar grijs). Het nieuwe professionele scherm zal naar verwachting in mei beschikbaar zijn voor een adviesprijs van € 999,-.

Ideaal voorbereid voor beeldbewerking

Nog voor het eerste gebruik door de gebruiker is de PD2725U in de fabriek gekalibreerd en klaar voor professioneel gebruik. Het resultaat is een onmiddellijke nauwkeurigheid en natuurgetrouwheid van de kleuren. De PD2725U bestrijkt 95% van de DCI P3 en 100% van de sRGB-kleurruimte en levert daarmee een levensechte en authentieke kleurweergave. Het is ook PANTONE- en CalMAN-gecertificeerd, waardoor het ideaal is voor gedetailleerde foto- en grafische bewerkingen. De PD2725U is compatibel met HDR 10 en is ook VESA HDR 400-gecertificeerd. De M-Book modus zorgt voor een visuele uitlijning tussen Mac en monitor en zet de inhoud over zonder af te wijken van het origineel. Voor een beter overzicht op de 4K-monitor kunnen desgewenst de modi Picture In Picture (PIP) en Picture By Picture (PBP) worden ingeschakeld en kan de werkruimte worden aangepast aan de individuele behoeften van de kijker. Hij is voorzien van bliksemsnelle Thunderbolt 3-aansluitmogelijkheden voor gegevens-/video-/audio- en stroomoverdracht via één kabel, waardoor uw werkruimte overigens opgeruimd blijft. Naast twee Thunderbolt 3-poorten zijn er twee HDMI 2.0-ingangen, een DisplayPort 1.4, 2 x USB-3 Gen2 en 1 x USB upstrean, en een hoofdtelefoonuitgang op de monitor voor maximale flexibiliteit op het gebied van connectiviteit. Twee geïntegreerde luidsprekers van 2,5 watt ronden de set kenmerken van het nieuwe model af.

Lees ook: De juiste kleuren weergeven? Kalibreer je monitor

KVM-switch inbegrepen - Eenvoudige bediening voor een comfortabele workflow

Uitgerust met een Keyboard Video Mouse (KVM)-switch maakt de PD2725U eenvoudige bediening van twee verschillende eindapparaten (computers) mogelijk via een toetsenbord en muis, ongeacht of één of twee schermen worden gebruikt. Dit zorgt ervoor dat het mogelijk is snel te schakelen tussen de aangesloten computers. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld ingewikkelde ontwerptaken uitvoeren en tegelijkertijd hun efficiëntie op het werk verhogen.

Sneltoets Puck

De handige sneltoets Puck is een handige manier om de monitorinstellingen met één klik te wijzigen. De knoppen kunnen allemaal individueel worden toegewezen, waardoor ze ideaal zijn voor het optimaliseren van persoonlijke workflows.

EyeCare-kenmerken om ontspannen te werken

Net als alle modellen in de DesignVue-serie van BenQ, is de PD2725U voorzien van de beproefde EyeCare-functies. Daartoe behoren de Low Blue Light en FlickerFree technologie, en de eenvoudige aanpasbaarheid aan de persoonlijke zithouding. De PD2725U kan in hoogte en kantelhoek worden versteld, zijwaarts worden gedraaid en in de draaifunctie worden gedraaid.

Meer informatie over de nieuwe USB-C-monitor BenQ PD2725U is te vinden via deze link.

afbeelding van Christel de Wolff

Christelde Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanChristel