Onverstoorbare rust in beeld

Ataraxia – prachtige dronevideo van Vandyfilms

Redactie DIGIFO... 3099 0
Veel mensen rennen eens in de week een klein rondje om hun gezondheid op peil te houden. Voor sommige mensen levert hardlopen veel meer op dan een goede conditie en zorgt het rennen voor een staat van onverstoorbare rust en vrijheid, ook wel ataraxie genoemd. Vandyfilms probeerde deze staat vast te leggen in deze prachtige video.

Ataraxia is een Griekse term die gebruikt wordt om de ideale zielsrust te beschrijven. Het gaat bij Ataraxia om een onverstoorbare staat die zicht kenmerkt door vrijheid van zorgen, affectieloosheid en emotionele gelatenheid en is volgends de Griekse filosoof Epicurus de eerste stap om het ultieme genot te bereiken. Onlangs hadden Oliver en Nicolas Jutzi van Vandyfilms een gesprek met een vriend die beweert deze staat van zielsrust te bereiken tijdens lange hardloopsessies in de bergen. Oliver en Nicolas raakte gefascineerd en probeerden dit in beeld te brengen in de korte video Ataraxia.

Lees ook: De Lofoten in de winter - Nick Konstostavlakis

 

Vandyfilms

Vandyfilms is een productiemaatschappij uit Zwitserland die zich richt op oprechte, authentieke en esthetisch relevante beelden. Dit project is een film die is ontstaan uit een gezamenlijke passie voor de bergen, aan de ene kant vanwege het pure visuele genot dat er te vinden is en aan de andere kant de rust die de hardloper vind tijdens lange sessies.

Kijk voor meer informatie op de website van Vandyfilms.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

RedactieDIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie