Astrofotografie must-haves

Redactie DIGIFOTO Pro 1462

Astrofotografie is een bijzondere vorm van fotografie. In het pikkedonker probeer jij je camera te bedienen en tot de mooiste resultaten te komen dankzij lichtsterke objectieven en een camera met goede ISO-prestaties. Wil jij echt de sterren van de hemel fotograferen, let dan ook op de accessoires die het leven van een astrofotograaf een stuk makkelijker maken. 

NiSi Natural Night Filter 100x100mm

Het is best lastig om in Nederland of België nog een stukje te vinden waar het écht donker is. Hoe langer je buiten staat, des te meer je ogen gaan wennen aan het donker en je zal zien dat er aan de horizon lichte vlekken ontstaan van steden, industrie of kassencomplexen in de omgeving. Het NiSi Natural Night Filter 100x100mm voor Nacht- en Astrofotografie is een exclusief filter voor de mooiste nachtfoto's. Het filter zorgt ervoor dat je in je foto's geen last meer hebt van lichtvervuiling.

Info: nisifiltersbenelux.com

Benro Master Glass 100x100mm True Night Filter

Het Master True Night filter van Benro heeft een breedte en een hoogte van 100mm. Het 100mm-filtersysteem van Benro is gebaseerd op een polarisatiefilter met een filtermaat van 82mm of 95mm en is geschikt voor objectieven die een filtermaat hebben van 49 tot en met 95mm. Door dit filter te gebruiken zal je de lichtvervuiling die door kunstmatige lichtbronnen wordt gemaakt tegengaan. Dit filter zorgt ervoor dat het licht van natriumlampen niet in je opname komt. Op die manier kun je genieten van contrastrijke foto's met mooie kleuren.

Info: benro.nl

LAOWA 12MM f/2.8 ZERO-D


De Venus Optics LAOWA 12mm f/2.8 Zero-D voor Nikon FX en DX is een ultra groothoekobjectief die ideaal te gebruiken is voor astrofotografie, dankzij de lichtsterkte van f/2.8. Het objectief heeft een vast brandpunt van 12mm en een recta-lineair ontwerp dat specifiek is ontwikkeld is om vervorming tegen te gaan. Hierdoor worden rechte lijnen ook op de opname recht weergegeven, waardoor dit objectief uitermate geschikt is voor zowel landschaps- of architectuurfotografie. Het voorste lenselement beschikt over een stof- en waterafstotende coating, waardoor je jezelf én je apparatuur met gemak kunt pushen om de mooiste foto’s te maken in de moeilijkste omstandigheden. Dit objectief is geschikt voor full frame DLSR-camera's, maar kan ook gebruikt worden op aps-c-camera's, dan beschik je over een equivalent van ongeveer 19mm.

Info: venuslens.nl

Samyang AF 14mm f/2.8 FE

De Samyang AF 14mm f/2.8 FE is een ultragroothoekobjectief met een vast brandpunt van 14mm, beschikt over automatische scherpstelling en is speciaal ontworpen voor de populaire Sony A7-serie met full frame sensor en E-vatting. De Samyang 14mm biedt optimale prestaties doordat de lichtval speciaal is ontwikkeld en is afgestemd op de unieke afstand tussen het achterste lenselement van het objectief en de sensor van de Sony-camera’s. Het optische ontwerp van dit objectief beschikt over asferische lenzen die aberratie en onnodig licht dispersie tot een minimum beperken. Daardoor maakt u hoge resolutie-opnames vanuit het centrum van het beeld tot in de hoeken. Dit objectief behoort tot de eerste serie Samyang autofocus-objectieven en werken zowel met fase- als contrastdetectie autofocus waardoor deze een snelle en nauwkeurige scherpstelling mogelijk maakt.

Info: samyangbenelux.com

Geef je camera extra pit!
ChiliPower USB Duo Set

Als je langdurig in het weiland staat om meerdere opnamen te maken van de sterren, dan red je het niet met één volledig opgeladen accu. Je wil natuurlijk te allen tijde voorkomen dat je met een lege camera komt te staan op de momenten die tellen. Daarom is de ChiliPower USB Duo Kit in het leven geroepen. Deze handzame en compacte set bestaat uit twee camera accu's én een bijpassende USB dubbellader. Met deze lader kun je tot twee accu's tegelijk opladen en is aan te sluiten op iedere USB-poort, bijvoorbeeld in de auto, laptop, lichtnet-adapter of in een powerbank. De set is leverbaar voor alle courante camera’s.
(saake.jpg)

Info: saake-shop.nl

 

Tekst door Christel de Wolff

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie