AppSpotter: Streamzoo voor Android

Justin 2299 0
Zolang Instagram nog niet de stap maakt naar Android, zullen er apps zijn die proberen de leegte te vullen. De volgende in de rij is Streamzoo, een sociaal netwerk waarmee je eenvoudig bewerkte foto's kan delen.
Streamzoo

Het idee van de applicatie is algemeen bekend: je neemt een foto met je telefoon, voegt er een filter aan toe en deelt de foto eenvoudig met je sociale netwerken. Streamzoo verschilt in zoverre weinig van andere Android-apps op de markt, zoals Lightbox Photo en Picplz. De meest bekende app blijft Instagram, maar deze is alleen verkrijgbaar voor Apple's iOS.

Filters

Streamzoo biedt een breed scala aan filters aan, waarbij lomo en classical de meest bekende zijn. Naast filters kun je ook een rand aan de foto toevoegen. De meest opvallende functionaliteit is echter de tilt-shift-optie. Hiermee kun je de scherpte van de foto op specifieke punten aanpassen, net als bij Instagram.

Meer geavanceerde opties zijn het aanpassen van de helderheid en het roteren van de foto. Alle functies van Streamzoo zijn eenvoudig in het gebruik, de app is dan ook zeer gebruiksvriendelijk.

Functionaliteit

Op het moment dat de foto bewerkt is, kun je deze toevoegen aan je Streamzoo-portfolio. Je voegt daarbij een beschrijving toe en je kunt zelfs gebruik maken van hashtags. Deze worden door Streamzoo opgeslagen, waardoor je makkelijk foto's van een specifiek onderwerp kunt vinden. Foto's van de Eiffeltoren? Even zoeken op #eiffeltoren. Hierdoor ontstaan ook trending topics, die vallen onder streams.

Daarnaast staat de app in verbinding met drie grote sociale netwerken: Facebook, Twitter en Tumblr. Je kunt de foto's op die manier uploaden naar je persoonlijke profiel.

Sociale karakter

In het sociale netwerk van Streamzoo wordt je bewerkte foto in je profiel geplaatst. Andere gebruikers kunnen hierop reageren en zelfs likes toevoegen. Het is ook mogelijk om gevolgd te worden. Hoe meer likes, hoe populairder je wordt in het netwerk. Eenmaal populair, dan kun je op de frontpage van de app komen. Het kenmerkt het sociale karakter van de app.

Conclusie

Streamzoo kan gezien worden als 'beter goed gejat dan slecht bedacht'. Met deze app combineren de makers de beste features van andere sociale netwerken, zoals Twitter (met trending topics en hashtags) en Facebook (likes). Daarnaast is Streamzoo enorm gebruiksvriendelijk, waardoor zelfs een leek van apps en online communities ermee overweg kan.