AppSpotter: Camera+

steven 3728 0
De populaire iOS-app Camera+ is teruggekeerd in de App Store. Apple verwijderde de app drie maanden geleden vanwege het gebruik van de volumeknop als ontspanknop. Versie 2.4 voegt een aantal nieuwe features toe en mag zelfs de gewraakte functie behouden.

De belangrijkste nieuwe functies van 2.4 zijn volgens de ontwikkelaar een eenvoudigere bediening, auto-stabilisatie, 6x digitale zoom en natuurlijk het maken van foto's met de volumeknop van je toestel. Deze functie zit overigens sinds iOS5 ook in Apple's eigen camera-applicatie.

Qua uiterlijk heeft de camerafunctie van Camera+ veel weg van die van Apple. Het voordeel hiervan is dat je niet hoeft te zoeken naar de instelmogelijkheden. Wat wel meteen opvalt is dat Camera+ een stuk sneller foto's schiet. Een leuke toevoeging is ook een burst-functie waarmee je verschillende foto's snel achter elkaar kunt nemen.

Lightbox

Alle foto's die je maakt met Camera+ komen terecht in de zogenoemde Lightbox en dus niet in de filmrol zoals bij Apple's eigen camera-applicatie. De foto's in de Lightbox kun je eerst bewerken, waarna je ze op kunt slaan in de filmrol en kunt delen via Facebook, Twitter en Flickr. Volgens de maker moet dit ervoor zorgen dat je alleen je beste foto's nog opslaat.

De Lightbox is wat ons betreft een goede toevoeging. Het zorgt er zeker voor dat je filmrol niet zo overvol raakt. Daarnaast biedt het erg veel bewerkopties, zoals het toevoegen van een kunstmatige flitser, diverse cropmogelijkheden, speciale effecten en omlijstingen.

Conclusie

Camera+ heeft zeker meerwaarde boven de standaard applicatie van Apple. Wanneer je graag foto's maakt met je iPhone voor bijvoorbeeld het gebruik op je social media zijn met name de vele bewerkingsopties een interessante toevoeging, maar ook de Lightbox is een goede vondst. Camera+ is verkrijgbaar voor 0,79 euro in de App Store.

Screenshot

afbeelding van steven

StevenVos | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanSteven