Nog scherpere beelden in de toekomst

Apple implementeert naar verluidt sensor shift in iPhones voor volgend jaar

Siem van Woerkom 656
Pixel shift door een kleine verschuiving van een beeldsensor. Bij camera's hebben we het al een aantal keer voorbij zien komen. Nu zijn de mobieltjes van Apple aan de beurt.

Apple gebruikt nieuwe camera techniek

Een rapport van Digitimes dat onlangs online kwam geeft aan dat Apple van plan is om een ​​meer geavanceerde beeldstabilisatiecomponent op te nemen in de nieuwe iPhone-modellen van 2020. De iPhone heeft al een tijdje optische beeldstabilisatie, maar verbeteringen in de hardware van de sensor shift zetten die trend nog harder voort. Hoe het precies werkt? Terwijl de optische beeldstabilisatie verschuift rond het lenselement, verplaatst de IBIS techniek de sensor rechtstreeks binnen in de cameramodule. Of in andere woorden; de sensor heeft ruimte om een paar millimeter in elke richting te bewegen, waardoor er meer detail in een enkele foto opgenomen kan worden en beelden scherper zullen zijn.

Gaat Apple voor de rest veel veranderen?

Op dit moment is het nog niet meteen duidelijk of deze methode superieur zal zijn in outputbeeldkwaliteit ten opzichte van de huidige telefoons, of dat het alleen zal schelen in scherpte (in plaats van resolutie). Wel is al duidelijk dat de volgende iPhone naar verwachting een behoorlijk belangrijke upgrade zal zijn. Afgezien van de nieuwe 5G mobiele radio's, zullen de nieuwe iPhone-modellen een ander industrieel ontwerp hebben dat doet denken aan de iPhone 4 (met zijn platte zijkanten). De hele line-up zal ook OLED-schermen hebben en Apple is naar verluidt ook van plan de schermgrootte te veranderen. Volgens het laatste Ming-Chi Kuo-rapport worden in 2020 vier nieuwe iPhones verwacht, met schermen van 5,4 inch, 6,1 inch en 6,7 inch. De nieuwe modellen omvatten een nieuwe time-of-flight 3D-dieptegevoelig camerasensor voor augmented reality-toepassingen en verbeterde portretmodus beelden.

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem