Deze app identificeert planten en dieren met behulp van de camera van je smartphone

App herkent planten en dieren

Eefke Burg 1588 0
Natuurfotografen opgelet: er is nu wel een hele gemakkelijke manier om planten en dieren te herkennen. Met de komst van deze app voor de iPhone kan je in een handomdraai dieren en planten herkennen.

Lees ook: Mensen zeggen wat je wilt met nieuwe technologie deepfakes

App herkent planten en dieren

Wie heeft het niet eens meegemaakt: je loopt door de natuur en je komt een enorm mooie bloem tegen. Je maakt prachtige foto's. Maar wat is het nu precies dat je aan het fotograferen bent? Tenzij je een botanicus bent, kunnen de vele prachtige mysteries van de natuurlijke wereld wellicht aan je aandacht ontsnappen. En dat is zonde.

Seek heeft een database bestaande uit meer dan 30.000 planten en dieren

Hierom heeft iNaturalist een app ontwikkeld, genaamd Seek, die niet alleen planten kan identificeren, maar ook dieren door het gebruik van je camera. De app wordt dan ook omschreven als 'Shazam' voor de natuur. De database van Seek bestaat op dit moment uit zo'n 30.000 planten en dieren die door middel van Artificial Intelligence herkend kunnen worden.

Lees ook: Wanneer gebruik je 85mm, 105mm of 135mm?

Net als Shazam, houdt de app bij welke dieren en planten je hebt geïdentificeerd, die worden verzameld in jouw persoonlijke dagboek.

App nu alleen nog te verkrijgen voor iPhone

Op dit moment is de app alleen nog maar te verkrijgen voor de iPhone, maar we weten vrij zeker dat een Android editie niet lang op zich zal laten wachten.

afbeelding van Eefke Burg

EefkeBurg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen vanEefke