Anton Corbijn heropent Fotomuseum en GEM Den Haag

Anton Corbijn heropent Fotomuseum en GEM Den Haag

Fabienne Keijzer 2007
Anton Corbijn opent op zaterdag 17 december het vernieuwde Fotomuseum Den Haag en het GEM. De musea zijn de afgelopen drie maanden gesloten geweest om eens goed onder handen te worden genomen.

Verbouwing Fotomuseum en Haags Gemeentemuseum

Het Fotomuseum Den Haag en het GEM, gemeents museum voor actuele kunst, zijn de afgelopen drie maanden gesloten geweest. De beide kunstinstellingen zijn goed onder handen genomen. Woordvoerder Astrid Hulsmann laat aan het AD weten dat er een accentverschuiving heeft plaatsgevonden. “De fotografie beperkte zich in de oude situatie tot slechts één grote zaal. Door het gebouw anders in te delen, kunnen we uitpakken met verschillende exposities tegelijkertijd.”

Het Fotomuseum opent onder andere met de eerste Nederlandse tentoonstelling van fotografe Lara Gasparotto.

Anton Corbijn heropent beide musea 

Fotograaf Anton Corbijn zal de beide musea, die zijn ondergebracht in hetzelfde gebouw, feestelijk heropenen op zaterdag 17 december. Hulsmann: “Het aanbod van fotografie is groot. Door de verbouwing kunnen we nu hedendaags en vintage tonen naast kleine presentaties.” Kijk voor meer informatie over de openingstijden op de websites van het Fotomuseum Den Haag en het GEM.

Lees ook: EUROPA. WHAT ELSE? In Nederlands Fotomuseum

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne