Android DSLR Controller

Android DSLR Controller bestuurt Canon-camera's

Julian 14085 10
In de Android Market is een beta-applicatie verschenen waarmee je Canon-camera's direct vanaf je Android-tablet of smartphone kunt besturen, zonder tussenkomst van een computer. De app kost 5.99 euro.

Applicaties waarmee je je camera op afstand kunt bedienen zijn er al, maar vaak is daar een computer met bijbehorende software voor nodig. Met DSLR Controller voor Android kun je Canon-camera's direct aansluiten op je tablet door middel van een usb-kabel.

DSLR Controller werkt alleen in combinatie met Android Honeycomb, de nieuwste versie van het besturingssysteem die vooral op tablets te vinden is. De Samsung Galaxy SII is momenteel de enige smartphone waarop de app werkt, mits je de nieuwste firmware hebt geïnstalleerd en bij gebruik van een usb-hostkabel.

Functies

Met de applicatie kun je de camera vrijwel geheel bedienen. Het live view-beeld wordt overgenomen en op je tablet weergeven. Scherpstellen kan met je vinger door het beeld aan te raken. De precieze instelmogelijkheden zijn afhankelijk van de modus waarin de camera staat (P, A, S, M).

DSLR Remote voor Android

Beta

De applicatie bevind zich nog in het beta-stadium, volgens de makers werkt de app op de meeste Honeycomb-tablets. DSLR Remote is door de makers getest met de Acer Iconia A500, Asus Transformer (aansluiten op het dock) en de Toshiba Thrive. Ook in combinatie met de Motorola Xoom werkt de app, als je een usb-hostkabel gebruikt.

In de Android Market is de app voor 5.99 euro te koop. Momenteel worden onderstaande camera's ondersteund:

  • Canon EOS 600D
  • Canon EOS 550D
  • Canon EOS 60D
  • Canon EOS 50D
  • Canon EOS 7D
  • Canon EOS 5D mk II
  • Canon EOS 1D mk IV

afbeelding van Mart meijer

Er staat onjuiste informatie in het artikel, de Galaxy SII gebruikt helemaal geen honeycomb maar de gingerbread versie van android

afbeelding van Julian

Het is wellicht wat verwarrend, maar volgens de makers werkt de app op de SGS II.

afbeelding van Thomas van der Willik

Dat komt door de USB Host functie van de SII, niet door het besturingssysteem...

(Overigens heten de standen op een Canon anders.)

afbeelding van Thomas van der Willik

Dat komt door de USB Host functie van de SII, niet door het besturingssysteem...

(Overigens heten de standen op een Canon anders.)

afbeelding van Anonymous

Dus, komt het nou door de hardware van de S2?
Of zou m'n DesireHD het uiteindelijk ook moeten kunnen?

afbeelding van D50

Ik heb een Eos 50D an een Samsung tablet GT-P5110. Iemand die me advies kan geven,,,,,,welke kabel,,,koppeling,,,
gr50D

afbeelding van Mirjam Hartog

Het lijkt me een geweldige app maar helaas werkt het bij mij niet. Ik heb verschillende apps geprobeerd maar als het programma is opgestart sluit het ook direct weer en beland ik in de appstore waar ik de vraag krijg of ik de app wil openen of verwijderen. Ik heb een Eos 50D an een Galaxy Note. Iemand die me advies kan geven? Alvast mijn hartelijke dank!

afbeelding van 50D

Ik heb een Eos 50D an een Samsung tablet GT-P5110. Iemand die me advies kan geven,,,,,,welke kabel,,,koppeling,,,
gr50D

afbeelding van joop v rijswijk

ik heb de Canon 7D en de Samsung Galaxy Note 10.1 , ook hier lukt t mij niet om het werkende te krijgen , weet iemand raad .

afbeelding van Anoniem

Ik heb een Canon 60D en een Samsung 10.1 tablet. Boel geinstalleerd, het werkte. Heeft week niet in functie geweest en vervolgens niet meer in werking gekregen zelfs niet met een Htc gsm.