Alle details Canon EOS R3 bekendgemaakt

Redactie 1602 0
Canon heeft alle details van de in november beschikbare Canon EOS R3 bekendgemaakt. Het mag geen verrassing zijn dat het een uitmuntend vlaggenschip model gaat worden; dat zelfs met 30 bps kan fotograferen.

Canon EOS R3

De Canon EOS R3 systeemcamera is ontworpen om de snelst bewegende actie haarscherp vast te leggen. Om verder te voldoen aan de hoge eisen van professionele sportfotografen is de R3 geoptimaliseerd met een ultra-responsiviteit, hoge gevoeligheid, betrouwbaarheid en duurzaamheid.

Samenvatting meest opmerkelijke details

 • Schiet 30 beelden per seconde
 • Film in 6K RAW met 60p
 • Slow motions in 4K met 120p
 • ISO tot 102.400, uitbreidbaar tot 204800
 • De beste onderwerptracking van Canon
 • Scherpstellen met je oog
 • Tot 8 stops ingebouwde beeldstabilisatie
 • Elektronische zoeker met 5.760.000 dots en 120fps
 • Roterend touchscreen van 3.2 inch

 

 

Schiet 30 beelden per seconde

De R3 is de eerste EOS met een volledig nieuwe stacked BSI CMOS-sensor die is ontworpen en geproduceerd door Canon en wordt gecombineerd met de kracht van de DIGIC X-beeldprocessor. Je schiet 30 (RAW-)beelden per seconde met elektronische sluiter met volledige AF/AE-tracking en minimale beeldvervorming wanneer je een elektronische sluiter gebruikt. De hoogste sluitertijd is 1/64000 van een seconde. De mechanische sluiter is goed voor een snelheden tot 12 foto's per seconde. Flitssynchronisatie is mogelijk met externe Speedlites en de vervorming van snel bewegende onderwerpen wordt bijna volledig geëlimineerd.

Betere scherpstelling

De scherpstelling is verder geoptimaliseerd, waardoor je snel bewegende actie nauwkeuriger volgt en scherpstelt. De volgende generatie Dual Pixel CMOS AF II kan de ogen en hoofden van onderwerpen betrouwbaar volgen tot wel 30fps. De AF-tracking herkent mensen, dieren (waaronder vogels) en autosport (motoren en auto's).

Film 6K RAW

Naast supersnel fotograferen is de Canon R3 klaargestoomd voor het maken van video's van bioscoopkwaliteit. De 8 stops beeldstabilisatie en de geoptimaliseerde autofocus maken de R3 geschikt voor diverse soorten video's. Sla 6K-beelden in RAW intern op met framerates tot 60p. 4K- en 4K UHD-films worden geproduceerd door oversampling van de oorspronkelijke 6K-uitvoer van de sensor. Door het dynamisch bereik van 13.3 stops en een 12-bits Canon Cinema-kleurengamma verkrijg je adembenemende beelden.

Werken in het donker

De Canon R3 blijft scherpstellen in omstandigheden met weinig licht. De autofocus werkt bij lichtniveaus van -7EV en lager. Bij weinig licht blijf je uit de hand schieten, dankzij de beeldstabilisatie die trillingen tot 8 stops opvangt, in combinatie met veel RF-objectieven.

AF-punt selecteren met je oog

Het AF Control-systeem is volledig opnieuw ontwikkeld waarbij je het AF-punt met je ogen kunt selecteren en verplaatsen met behulp van de EOS R3-zoeker. Canon's Eye Control AF levert ongekende controle over AF. De camera stelt scherp op alles wat jij ziet. De op de EOS-1D-serie gebaseerde body van de EOS R3 maakt zeer intuïtieve bediening mogelijk tijdens de meest veeleisende professionele situaties. 

Weerbestendige body

De EOS R3 is net zo stof- en waterbestendig als de EOS-1D-serie en biedt hoogwaardige bescherming in de zware weersomstandigheden. De camera heeft een geïntegreerde handgreep. Toch blijft de body compacter en lichter dan camera's uit de EOS-1D-serie.

Onderweg foto's versturen

De EOS R3 is volledig compatibel met de Mobile File Transfer-app voor smartphones. Zo verzend je  op locatie of onderweg je foto's al! Verder gebruikt de R3 de bedrade LAN-aansluiting en 5GHz wifi.

Overige kenmerken van de Canon EOS R3

 • Ontworpen voor het vastleggen van snelle acties
 • Schiet 30 beelden per seconden met volledige autofocus
 • Scherpstellen bij lichtniveaus van -7EV of lager
 • Voorzien van Eye Control AF-puntselectie
 • 6K 12-bits RAW-video 
 • 3.2 inch kantelbaar touchscreen
 • Stof- en waterbestendige behuizing

Prijs en beschikbaarheid Canon EOS R3

Naar verwachting zal de Canon EOS R3 in november beschikbaar zijn. Het prijskaartje zal € 6100 bedragen.

Info: Canon.nl

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie