He he...

Adobe Lightroom voor iOS krijgt eindelijk een belangrijke nieuwe functie

Siem van Woerkom 848
De combinatie van iOS 13 voor iPhone en iPad en de laatste update voor Lightroom mobile lossen eindelijk een vervelend probleem op.

Eindelijk aangepast

Wat was er dan mis? Wat is er zo vervelend aan Adobe Lightroom op iOS op het moment? Je kunt vanaf deze week eindelijk foto's rechtstreeks van je SD-kaart of USB-station importeren in de iOS-versie van Lightroom! Voorheen moesten gebruikers afbeeldingen importeren in hun camerarol en deze vervolgens kopiëren naar Lightroom's bibliotheek.

Dit verdubbelde de hoeveelheid opslagruimte die de foto's in beslag namen, dus de extra stap om terug te gaan naar je camerarol en de bestanden te verwijderen was een aantoonbaar noodzakelijke stap. Met de nieuwe workflow, die eerder deze week op het YouTube-kanaal van Adobe werd onthuld, kun je aan de slag om je composities sneller bij te werken en deze mooi te bewerken wanneer je op locatie bent.

 

 

Lightroom wordt slimmer

Wanneer je een SD-kaart via dongle aansluit op uw Apple-apparaat, detecteert Lightroom de media automatisch. Je kunt ervoor kiezen om bestanden afzonderlijk te importeren of gewoon alle bestanden in je bibliotheek te dumpen. Nadat ze zijn overgebracht naar de bibliotheek van Lightroom, vraagt ​​de app of je de bronbestanden op uw externe media wilt verwijderen (het juiste antwoord is "nee"), maar als extra beveiliging wordt er ook automatisch een back-up van de foto's gemaakt in Creative Cloud, als je deze functie hebt ingeschakeld.

Ik heb het zelf al kunnen testen en moet toegeven dat het feilloos werkt. Nu is de Creative Cloud nog best moeilijk in te zetten als je met volledige bruiloften werk zoals ikzelf doe, maar het gaat allemaal al wel de juiste kant op! De mogelijkheid om al je favoriete presets en instellingen gereed te hebben staan om op locatie nog te werken aan een opdracht is een gigantische 'time-saver' die bij je klanten ook zeer goed over zal komen. 

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem