Adobe Photoshop Touch

Adobe komt met Photoshop Touch voor tablets

Julian 3511 0
Adobe komt met een Photoshop-versie voor tablets. Photoshop Touch is vanaf november voor Android verkrijgbaar. Begin 2012 komt de app naar de iPad. De prijs zal zo'n acht euro bedragen. Ook introduceert Adobe Creative Cloud.

Adobe had al de Photoshop Express-app voor Android en iOS, dat was echter een pakket met zeer weinig mogelijkheden. Het nieuwe Photoshop Touch brengt daar verandering in. De app is nog steeds een flink uitgeklede versie van het desktoppakket, maar biedt een stuk meer mogelijkheden dat de Express-versie.

Mogelijkheden en beperkingen

Eenvoud en gemakkelijk delen blijft centraal staan in Photoshop Touch, maar je krijgt ook een flink aantal bewerkingsmogelijkheden die je ook in de desktopprogramma's vindt. Zo kun je werken met lagen en blendingmodes, bestanden gemaakt op je tablet kun je daarna eventueel inladen in Photoshop CS, met behoud van lagen. Wel zijn er beperkingen, zo zijn de maximale afmetingen van een bestand in Photoshop Touch 1600 x 1600 pixels.

Adobe heeft een gallery met interactieve tutorials ingebouwd in Photoshop Touch waarin je uitleg krijgt over de mogelijkheden. Ook beeldmateriaal vinden wordt je makkelijk gemaakt, zo kun je via Google afbeeldingen zoeken, je kunt daarbij selecteren op kleur en ook kun je zoeken naar bestanden die rechtenvrij te gebruiken zijn.

Photoshop Touch

Photoshop Touch bevat gereedschappen die je ook in de gewone Photoshop-versie vindt, daarnaast zijn er kant en klare filters en effecten die je over je foto's kunt leggen. Met de Camera Fill-optie kun je de camera in je tablet gebruiken om een nieuwe laag toe te voegen aan je foto, het camerabeeld wordt daarbij realtime op een layer geprojecteerd.

Prijs en verkrijgbaarheid

Vanaf november is Photoshop Touch verkrijgbaar voor Android 3.1. De prijs komt op 9.99 dollar of 7.99 euro te liggen. Begin 2012 verschijnt de iOS-versie voor de iPad 2.

Bekijk meer video's van de nieuwe Touch Apps op tv.adobe.com.

Adobe Creative Cloud

Naast Photoshop Touch introduceert Adobe een aantal andere Touch Apps en Creative Cloud. Een 'publiekelijk toegankelijke ontmoetingsplaats voor creativiteit', aldus de softwarefabrikant.

De Creative Cloud wordt de hub voor het bekijken, delen en synchroniseren van bestanden die je maakt met de Touch Apps. Ook krijg je via de cloud toegang tot de Touch Apps en de Creative Suite-software van Adobe.

Volgens het persbericht bevat de Creative Cloud 20GB aan opslag voor een 'zeer aantrekkelijke prijs'. Vanaf 2012 is Adobe Creative Cloud beschikbaar, de prijzen worden in november 2011 bekendgemaakt.