Adobe introduceert Photoshop en Premiere Elements 10

jesse kraal 3519 0
Naast de professionele pakketten Photoshop en Premiere biedt Adobe sinds jaar en dag Elements-versies aan. Minder functies maar ook een veel aantrekkelijker prijskaartje. Vandaag zijn we aanbeland bij versie 10 van beide pakketten.

Met de pakketten mikt Adobe vooral op de consument. De bediening is een stuk makkelijker dan bij de professionele tegenhangers, waar het zeker voor de beginnende gebruiker makkelijk verdwalen is.

Photoshop Elements

De uitgeklede versie van Photoshop biedt naast Adobe's Camera Raw ook een aantal basisbewerkingen, zoals kleurcorrecties, croppen en een aantal creatieve filters. Nieuw is de mogelijkheid om direct vanuit de software foto's te delen op Facebook en in het programma alvast je vrienden te taggen in de foto's. Ook vind je nieuwe hulplijnen (regel van derden, gulden snede) tijdens het croppen en kun je Elements laten zoeken op objecten die op de foto staan. Zo kun je het programma de opdracht geven alle foto's te tonen waarop de Eifeltoren zichtbaar is.

Adobe Elements

Premiere Elements

Premiere Elements biedt je nu de mogelijkheid om gewone dvd's te gebruiken voor hd-kwaliteit, al kun je uiteraard minder video kwijt op een dvd dan op een Blu-ray-schijfje en heb je nog steeds een Blu-ray-speler nodig. Je kunt nu ook je video's gemakkelijk delen op Facebook of Youtube. Pan- en zoombewegingen kun je nu gemakkelijker toevoegen aan je video, ook is er nu 64-bit ondersteuning voor Windows. Uiteraard behoud het pakket de basisbewerkingen die je ook in Elements 9 kon loslaten op je video's.

Pre-order

Je kunt al een pre-order doen voor de Nederlandse Elements-versies. Koop je beide pakketen, dan kost je dat 148,75 euro voor een volledige versie of 123,64 euro voor een upgrade. De pakketen kosten los 98,77 euro voor een volledige versie of 82,28 voor een upgrade. Midden oktober komen deze Nederlandse versies uit, een Engelse variant is al te koop in de Adobe-store.

Practicalphotoshopmag.com heeft al een korte review:

afbeelding van jesse kraal

JesseKraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen vanJesse