Adobe Carousel versus Apple iCloud

jesse kraal 3961 1
Adobe heeft Carousel uitgebracht, een dienst die er voor zorgt dat je overal je foto's bij de hand hebt. Het betaalde Carousel krijgt nog dit najaar concurrentie van Apple's iCloud, een gratis dienst. Tijd om Carousel en iCloud te vergelijken.

Cloud computing is helemaal hot. Je documenten staan niet op één computer, telefoon of tablet, maar zijn met elk van die apparaten te bekijken, waar je ook bent. Dit is natuurlijk ideaal voor foto's en daarom komt Adobe eind september met Carousel, een programma dat er voor zorgt dat je altijd en overal je foto's kunt bekijken.

Jaar- of maandabonnement

De dienst van Adobe is niet gratis. Een jaarabonnement kost 79,99 euro (tijdelijke introductieprijs is 44,99), een maandabbonnement 7,99 euro (tijdelijk 4,49). Op het moment is Carousel alleen verkrijgbaar voor Apple computers en iOS-apparaten.  Opmerkelijk, omdat juist voor die apparaten dit najaar Apple iCloud beschikbaar komt.

iCloud doet practisch hetzelfde als Carousel, behalve dat je met de Apple-dienst ook documenten en muziek kunt delen. Op het moment dat je op een van je apparaten een foto maakt of toevoegt, wordt deze direct zichtbaar op de overige apparaten. De kosten van iCloud? Gratis, je krijgt zelfs vijf GB aan ruimte voor je documenten, de ruimte die bijvoorbeeld je muziek inneemt gaat daar niet van af.

Adobe Carousel

Albums delen en beheren

Zijn er dan geen redenen te bedenken om Carousel te kiezen? Jawel, met Carousel kun je bijvoorbeeld een simpele bewerking los laten op je foto en heb je de mogelijkheid vanuit het programma ook direct foto's te uploaden naar Facebook, Twitter en Tumblr. Je kunt ook album's delen met maximaal vijf andere mensen, die foto's kunnen bekijken en toevoegen.

Voor die bewerkingen kun je natuurlijk ook de nodige apps voor iOS downloaden, het delen van foto's op social media is met een iPhone of iPad sowieso al gemakkelijk. Een optie om albums met een select aantal mensen te delen en te beheren heeft Apple niet. Overigens zal iCloud alleen beschikbaar zijn voor Apple-gebruikers, Adobe werkt ook aan versies met ondersteuning voor Windows en Android.

Apple iCloud

Apple iCloud is gratis maar blijft voorbehouden aan Apple-gebruikers

Nog even wachten

Voor Apple-gebruikers lijkt het aantrekklijk om nog even te wachten tot iCloud beschikbaar komt, gebruikers van andere platforms moeten sowieso nog even geduld hebben tot Adobe ook voor hun apparaten ondersteuning biedt. 

afbeelding van jesse kraal

JesseKraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen vanJesse

afbeelding van Tomas TD

Kun je net zo goed een NAS kopen voor thuis, een synology of ander merk. Die kunnen hetzelfde inclusief apps voor iphone. Alleen heb je het dan in je eigen beheer.