Adobe Camera Raw 6.7 release candidate beschikbaar

Julian 2858 0
Adobe heeft een voorlopige versie van Camera Raw 6.7 beschikbaar gesteld. Met de update kun je raw-bestanden uit de Canon 1D X, 5D Mark III, G1 X en de Nikon D4, D800 en D800E openen in Photoshop CS5.

De release candidate is nog niet de definitieve versie, maar die zal vermoedelijk snel volgen. Adobe vraagt gebruikers een oogje in het zeil te houden bij gebruik van ACR 6.7 RC en eventuele problemen te melden.

Nieuwe camera's

Met ACR 6.7 kun je raw-bestanden uit de nieuwste camera's openen in Photoshop CS5. Er is ondersteuning voor de Canon EOS 1D X, Canon EOS 5D Mark III, Canon PowerShot G1 X, Nikon D4, Nikon D800 en D800E. Ook de Fujifilm F505EXR, F605EXR, HS30EXR en FinePix S-X1 zijn toegevoegd aan de lijst.

Leica lensprofielen

ACR 6.7 RC brengt ook ondersteuning voor 22 Leica M-objectieven. Voortaan kun je lensfouten volautomatisch laten corrigeren. Een lijst van de objectieven vind je bij Adobe Labs, waar je de update ook kunt downloaden.

DNG Converter

Heb je geen Photoshop CS5, of wil je raw-bestanden van de nieuwe camera's openen in Lightroom? Dan kun je ze omzetten met DNG Converter 6.7 naar het DNG-formaat. Deze bestanden kun je in oudere versies van Photoshop en Lightroom openen.