Gratis Lightroom 4 beta

Adobe brengt gratis Lightroom 4 beta uit

jesse kraal 6541 2
Zit je graag vooraan als het gaat om nieuwe ontwikkelingen op gebied van fotobewerking? Dan kun je vanaf nu de gratis beta downloaden van Adobe Lightroom 4. Nieuw zijn de verbeterde raw-aanpassingen en de mogelijkheid om video's te monteren en te bewerken.

Als je je vooral bezig houdt met fotograferen, dan zit de grootste verandering in Lightroom 4 hem in de verbeterde aanpassingen die je kunt doen aan raw-bestanden. Zo heb je nu meer controle over de verschillende tinten in je foto en kun je nu ook bij het belangrijkste aanpassingsvenster al kiezen voor zwart-wit.

Video's bewerken

De grootste vernieuwing zit hem echter in het feit dat Lightroom vanaf nu ook overweg kan met video. Je kunt je video's monteren en daarnaast voorzien van de meeste bewerkingen die je ook op je foto's kun toepassen. De ondersteunde bestanden zijn .mov, .mp4 en .mts bestanden met een avchd-indeling. Net als bij het bewerken van foto's, worden de bewerkingen in een los bestand opgeslagen, je bent dus nooit je origineel kwijt als er wat misgaat.

Zelf uitproberen

Je kunt de beta-versie van Lightroom 4 gratis downloaden vanaf de Adobe-website. Wel verloopt de software op het moment dat de definitieve variant wordt uitgebracht.

Lightroom 4

afbeelding van jesse kraal

JesseKraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen vanJesse

afbeelding van Ton Janssen

Installatie alleen mogelijk bij Vista of Windows 7.
Windows XP valt nu af.

afbeelding van Moron

wat is dat windows xp