Abonnementje Photoshop: 50 dollar per maand

jesse kraal 2650 0
Adobe komt met de nieuwe dienst Creative Cloud. Hiermee krijg je toegang tot alle programma's uit de Creative Suite en alle apps van Adobe. Daarnaast heb je ook 20GB onlineopslagruimte. Een abonnement op Creative Cloud kost 49,95 dollar per maand.

Met Adobe Creative Cloud kun je alle software uit de Creative Suite downloaden en gebruiken wanneer jij dat wilt; hetzelfde geldt voor de app's die Adobe aanbiedt voor iOS en Android. Dat kost je een kleine 50 dollar per maand, wat op de korte termijn fors goedkoper is dan het aanschaffen van de Creative Suite Master Collection. Deze kost op het moment van schrijven 3687,81. Ga je de programma's voor langere tijd gebruiken, dan zul je moeten rekenen of het niet goedkoper is om een volledige versie te kopen en die af en toe te upgraden naar de meest recente versie. Dat upgraden is bij Adobe namelijk ook veel goedkoper dan het aanschaffen van een volledige versie.

Extra's

Om je over de streep te trekken, komt Adobe daarom met een aantal extra's, specifiek voor Creative Cloud. Zo kun je de software overal gebruiken waar je aan het werk bent, terwijl je de 20GB onlineopslagruimte onderweg kunt verderwerken aan je project waar je thuis mee begonnen was. Ook heb je toegang tot duizenden fonts en onlinetrainingen.

Op het moment is het nog niet mogelijk een abonnement af te sluiten, vanaf wanneer Creative Cloud beschikbaar zal zijn is niet bekend. Wellicht volgen in de toekomst ook abonnementen op losse programma's, zoals Lightroom en Photoshop.

Creative Cloud

afbeelding van jesse kraal

JesseKraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen vanJesse