Aankondiging Nikon: Nikkor Z 85mm F/1.2 S

Redactie DIGIFO... 461 0
Nikon breidt haar assortiment krachtige S-line-objectieven uit met de NIKKOR Z 85mm f/1.2 S. Dankzij het zeer grote maximale diafragma van f/1.2, wat zorgt voor een prachtige bokeh, en de zeer nauwkeurige autofocus is dit objectief het ultieme portretobjectief voor systeemcamera’s uit de Z-serie.  

Indrukwekkende portretten met de professionele Nikkor Z 85mm F/1.2 S

De NIKKOR Z 85mm f/1.2 S is geoptimaliseerd voor het uitzonderlijke dynamisch bereik van de Z-vatting en levert daardoor ongelooflijke helderheid met veel details. Het biedt nieuwe mogelijkheden voor liefhebbers van portretfotografie en biedt ze de kans om opnieuw te ontdekken waartoe een kwalitatief portretobjectief in staat is.

Het spectaculaire oplossend vermogen van dit professionele portretobjectief zorgt voor een meesterlijke reproductie van huidtinten en fijne details in kleding of make-up. In combinatie met de zeer kleine scherptediepte en de zachte bokeh van het objectief krijgen beelden een bijna driedimensionale kwaliteit. De bokeh zelf is ronduit subliem: perfect rond met vloeiende gradaties en zonder kleurranden, zelfs niet rond puntlichtbronnen. Voor wie graag dramatisch tegenlicht wil, worden beeldschaduwen, reflecties en lichtvlekken zorgvuldig tegengegaan. Zelfs bij opnamen rechtstreeks tegen felle lichtbronnen in worden uitzonderlijk scherpe en heldere resultaten geboekt.

De autofocus is nauwkeurig, waardoor fotografen vol vertrouwen kunnen fotograferen bij f/1.2 en werken met een flinterdunne scherptediepte. De bedieningselementen zijn volledig aanpasbaar en gemakkelijk te bereiken, wat ideaal is als je wilt fotograferen zonder je oog van het onderwerp af te halen. Bovendien is de stevige behuizing zorgvuldig afgedicht, zodat je er mee kunt werken zonder je zorgen te hoeven maken over het objectief, ook niet in stoffige omgevingen of bij wisselvallig weer.

Matthieu van Vliet, General Manager SAS bij Nikon: "Dit portretobjectief van 85mm is een echte mijlpaal in ons groeiende assortiment uitzonderlijke f/1.2-objectieven met Nikon Z-vatting. Met een zeer groot diafragma en uitmuntend oplossend vermogen is dit het soort objectief waar de Z-vatting voor is gemaakt. Het is altijd moeilijk om alleen op basis van specificaties te oordelen, maar ik ben erg benieuwd naar het ongetwijfeld geweldige werk dat er de komende jaren met dit objectief gemaakt gaat worden."

Overzicht van belangrijkste kenmerken: NIKKOR Z 85mm f/1.2 S

  • Klassieke brandpuntsafstand van 85mm: perfect voor modefotografie, kunstportretten, portretten voor reportages en evenementen.
  • Zeer groot maximaal diafragma van f/1.2: zorgt voor uitstekend dynamisch bereik bij elk soort licht. Fotografen kunnen werken met een zeer kleine scherptediepte en zelfs de kleinste details goed laten uitkomen.
  • Sublieme bokeh: de elf afgeronde diafragmalamellen en het geavanceerde optische ontwerp zorgen voor een grote, vloeiende, zachte bokeh, die perfect rond is met vloeiende gradaties en zonder kleurranden, zelfs niet rond puntlichtbronnen.
  • S-Line-optiek: fenomenaal oplossend vermogen voor een gedetailleerde, nauwkeurige reproductie van huidtinten, patronen en texturen. De helderheid van kleur en contrast in het hele beeld is uitzonderlijk.
  • Uitzonderlijke helderheid: speciale lenselementen en Nikons Nano Crystal Coat beperken de lichtdispersie en voorkomen beeldschaduwen, reflecties en lichtvlekken.
  • Haarscherp meervoudig scherpstelsysteem: twee groepen lenselementen zijn nauwkeurig gesynchroniseerd om het beoogde scherpstelpunt scherp te houden, zelfs wanneer onderwerpen bewegen.
  • Betoverend filmisch: dit portretobjectief is dankzij de zeer kleine scherptediepte en verbluffende bokeh de perfecte keuze voor filmclose-ups. Videomakers profiteren van een stille autofocus en een stabiele diafragmaregeling.
  • Aanpasbaar: functies kunnen worden toegewezen aan de L-Fn-knop en klikloze instelring.
  • Robuust: de stevige behuizing is goed afgedicht bij de cilinderverbindingen en knoppen, en een rubberen pakking voorkomt dat stof, vuil of vocht in de objectiefvatting komen.

Beschikbaarheid en prijs

De NIKKOR Z 85MM F/1.2 S is vanaf eind maart verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 3.349,00

Info: nikon.nl

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

RedactieDIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie